PEST: “The Crowning Horror”

Μια καλή επιλογή επιστροφής, ειδικά ύστερα από πέντε χρόνια διακριτικής απουσίας, είναι ένας casual και χαλαρά δημιουργημένος δίσκος, σαν αυτός των Pest, στην προκειμένη περίπτωση το “The Crowning Horror”.

Οι Σουηδοί προσθέτουν από το πουθενά ένα αξιόλογο black album στη λίστα του 2013, με περίσσια rock διάθεση. Οι κιθάρες του είναι ο καταλυτικός δεσμός μεταξύ των ιδίων των Pest και του ατμοσφαιρικού, σχεδόν μελωδικού, old-school χωρίς δείγματα σκουριάς σαν αναπόφευκτο επιπρόσθετο που δυστυχώς συναντάμε τελευταία.

Ο ήχος ολόκληρου του δίσκου διαμορφώνεται ως αρκετά απελευθερωμένος από τον στατιστικό όρο του black, οδεύοντας προς κάτι περισσότερο γοτθικό -θεματολογικά και όχι μουσικά- και λιγότερο προς τα κλασσικά αντικείμενα του ιδιώματος. Η παραγωγή του είναι αυτή που κανείς θα περίμενε από album της κατηγορίας του “The Crowning Horror”, πράγμα που δεν αναιρεί τις υψηλότερες προσδοκίες που προκύπτουν από υλικό τέτοιας ποιότητας.

Ακόμα κι αν φαίνεται παρανοϊκό, το “The Crowning Horror” είναι ένα άψογο laid back album των Pest, οι οποίοι ακούγονται φρέσκοι και χωρίς καμία σκόνη από τα χρόνια απραγίας στα χέρια τους.  Τα δέκα κομμάτια που περιέχει, αν και ικανοποιητικά σε αριθμό και γενικά ως διάρκεια, κάνουν τον δίσκο να ακούγεται σύντομος. Αυτό όμως θα το συμπεριλάβουμε στα κομπλιμέντα.

528