MALACODA: “The Strain”

EP

Είδος: Gothic/Power metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιουλίου 2021

Οι Malacoda είναι ένα gothic/power metal συγκρότημα, από το Oakville του Οντάριο που ιδρύθηκε το 2014. To “The Strain” είναι το τρίτο τους EP και έχουν κυκλοφορήσει 2 full length album και άλλα 2 EP, με το τελευταίο μάλιστα να βγαίνει το Μάρτιο. Οπότε μιλάμε για μια αρκετά παραγωγική μπάντα.

Το “The Strain” περιέχει 4 κομμάτια και διαρκεί περίπου 22 λεπτά. Ξεκίνημα με το 7λεπτο “The Strain”, στο οποίο η «λέξη-κλειδί» για να το περιγράψω είναι οι Iced Earth. Όποιος έχει ακούσει το “Horror Show” θα βρει πολλά κοινά με τη συνθεση των Malacoda, όπως η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα και τα καλπάζων riff σήμα κατατεθέν των Earth. Γενικά είναι μια καλή σύνθεση, με αρκετές αλλαγές στο ρυθμό και γρήγορο παίξιμο που θα σε κάνει να γουστάρεις. Δεύτερο κομμάτι το “Crimson Peak”, πιο χαλαρό και με τα gothic στοιχεία πιο έντονα. Μου θύμισε Anathema στην αρχή με το πιάνο και τα μελωδικά φωνητικά. Ακολουθεί το “Where Shadows Play” που μπαίνει δυναμικά με έντονο drumming και με ένα μικρό κιθαριστικό solo και γρήγορα οδηγείται σε ένα ωραίο συναισθηματικό ρεφραίν. Η δουλειά στα τύμπανα που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Τελευταία σύνθεση το “Mind Flayer”. Αυτό το γοτθικό κομμάτι είναι πιο ταξιδιάρικο από τα άλλα, με τα cool πλήκτρα και τα λίγο πιο «βαριά» φωνητικά να τραβούν την προσοχή, ενώ στο τελείωμα το ξέσπασμα στα τύμπανα είναι ιδανικό.

Μπορώ να πω ότι στην αρχή η ταμπέλα gothic/power με ξένισε κάπως, αλλά οι Malacoda γρήγορα μου απέδειξαν με το περιεκτικό και ικανό παίξιμό τους, ότι αξίζουν να τους πάρεις αρκετά σοβαρά. Ωραίο EP το “The Strain”, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους δεν φοβούνται τα «μουσικά υβρίδια».

Facebook: https://www.facebook.com/MalacodaBand

930

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.