WHYZDOM: “Blind?”

Δεύτερος δίσκος για τη μπάντα από τη Γαλλία. Η νέα κυκλοφορία των Whyzdom ακούει στο τίτλο “Blind?” και κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Scarlet Records.

Όπως αναφέρει και ο τίτλος του, μόνο τυφλός θα μπορούσε να επενδύσει πάνω σε αυτόν, το γιατί, θα το δούμε παρακάτω…

Το ύφος τους βρίσκεται ή προσπαθεί να πιαστεί καλύτερα από το female symphonic metal. Ο χώρος ήδη στο συγκεκριμένο ιδίωμα είναι αρκετά κορεσμένος και δεν αφήνει κενό για κάποια νέα μπάντα εκτός αν αυτοί, έχουν αυτό που λέμε αστέρι. Μόνο έτσι μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στο κοπάδι με το λύκο. Στη περίπτωσή τους, δεν έχουν το οτιδήποτε για να συνεχίσουν παραπάνω. Ακόμα και μέσα από αυτή τη κυκλοφορία, διχάζουν τον κόσμο όπως διχοτομείται το άλμπουμ σε δύο τμήματα αναζητώντας διαρκώς τη μουσική τους ταυτότητα. Καλή και συμπαθητική η τραγουδίστριά τους, αλλά μένει εκεί χωρίς να αφήνει να φανεί ότι μπορεί να αποδώσει κάτι καλύτερο. Αλλά με κούρασε πάρα πολύ η χροιά της και ο τρόπος που τραγουδάει σε εκνευριστικό σημείο.

Οι έντεκα συνθέσεις που βρίσκονται εδώ, κουράζουν πολύ τον ακροατή και δείχνουν ανήμπορες να σταθούν, παρόλο που κάποιες καλές σκόρπιες ιδέες βρίσκεις σίγουρα, αλλά τίποτα καλό και σε ολοκληρωμένο επίπεδο. Προσπαθούν διακαώς να πιάσουν το εμπορικό σημείο τραβώντας τα βλέμματα πάνω τους, σε σημείο που κάνει μπαμ, αλλά αυτό που καταφέρνουν στο τέλος είναι να χάνουν την ουσία και να παρουσιάζουν κάτι που περισσότερο μοιάζει με πειραματική πρόβα και όχι τελειωμένα κομμάτια.

Κάτι ακόμα που επίσης διαπίστωσα στην ακρόασή του είναι πως από τη μία προσπαθούν να πιάσουν τους Within Temptation και από την άλλη τους Nightwish αλλά με τρόπο τελείως λανθασμένο. Το μόνο αξιοσημείωτο είναι οι στίχοι και το θέμα που πιάνονται μιλώντας για το πόσο τυφλοί γινόμαστε πολλές φορές (και το επιλέγουμε αυτό) χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές το τι συμβαίνει. Άλλοτε γιατί αρνούμαστε να το δούμε και άλλοτε διότι εμείς οι ίδιοι αποφεύγουμε εσκεμμένα να το δούμε κατάματα.

Άλλες ενδιαφέρουσες στιγμές δεν βρήκα μέσα στα 77 λεπτά περίπου της διάρκειάς του. Επομένως, καλύτερα να αποφασίσουν που θέλουν να κινηθούν και να βρούνε τη δική τους μουσική ταυτότητα, αλλιώς θα τους φάει η μαρμάγκα και δίκαια. Δίσκος ανούσιος και προς αποφυγή για όποιον δεν θέλει να κλαίει τα χρήματά του μετά. Avoid και πάλι Avoid!

460