IMPLORE: “Subjugate”

Δεύτερο full length για τους Implore και πρώτο υπό την αιγίδα της Century Media, η οποία θέλει να τους μπάσει στα σαλόνια της μεγάλης του death/ grind σχολής.

Εξ αρχής με τράβηξε η χαοτική περσόνα που διαθέτουν οι συνθέσεις του “Subjugate”, η οποία, μέσω εναλλαγών στις ταχύτητες, κρατάει όσο μπορεί το ενδιαφέρον του ακροατή, το οποίο ίσως να έμενε ανέπαφο στα 33 λεπτά διάρκειας του δίσκου, αν οι Implore δεν υπερπροσπάθησαν για χάρη του νέου τους συμβολαίου.

Κι εξηγούμαι: στα 14 κομμάτια του album, υπάρχει ανισορροπία σε ό,τι αφορά τα κομμάτια, με τα μισά (και παραπάνω) να χτίζουν μια αξιοπρόσεκτη δουλειά και τα υπόλοιπα  να περνούν αδιάφορα και να προσδίδουν βαβούρα δίχως λόγο, αφήνοντας εν τέλει μια “ναι, μεν αλλά” αίσθηση. Ευτυχώς οι καλές ιδέες και τα καλά riff υπερτερούν, δικαιώνοντας τη Century Media για την επιλογή της, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για το μέλλον της μπάντας.

Το “Subjugate”, προσωπικά, μου άρεσε αρκετά, διότι διαθέτει δυναμισμό κι έντονες στιγμές, τις οποίες εκτίμησα, αλλά θεωρώ πως το σχήμα έχει ακόμη δρόμο να κάνει προκειμένου να ξεχωρίσει. Κατάλληλο για συντροφιά όταν έχετε νεύρα ή για οποιαδήποτε Δευτέρα…

500

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.