MASTON: “Opal Collection”

Τα παιδιά των λουλουδιών είναι και πάλι εδώ.

Η ψυχεδελική pop, εκείνη η ποτισμένη με παραισθησιογόνα, που άνθιζε τη δεκαετία του 1960, έχει επιστρέψει τα τελευταία χρόνια σαν να μην συνέβη ποτέ το ενδιάμεσο.

Άλλαξε λίγο η ενδυματολογική προσέγγιση των μελών της σκηνής, αλλά συναισθηματικά και μουσικά, λίγα πράγματα άλλαξαν (αν εξαιρέσεις βέβαια πως χρησιμοποιούνται νέα τεχνολογικά μέσα πλέον).

Όπως βλέπει κανείς και από το εξώφυλλο, εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο. Ο Frank Maston, μέλος και της παρέας του νέου ταλέντου της psych pop σκηνής Jacco Gardner, αφού πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του “Shadows”, κυκλοφορεί τώρα, δύο προηγούμενα EP του σε ένα album.

Τα “Voyages” και “Opal”, τα οποία εξαφανίστηκαν αγορασμένα από ενθουσιασμένους χρήστες του Bancamp, έρχονται στο ίδιο πακέτο για να μπορεί κανείς να έχει ολοκληρωμένα τη συλλογή των δημιουργιών του κυρίου Maston.

Αν η περίοδος των Beatles είναι η κούπα τσάι σου και σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον μουσικοί σαν τον Balduin (διαβάστε την κριτική του “All in a dream” album του), τότε είστε εκεί που θα έπρεπε να είστε. Αν τα ασιατικά στοιχεία στη δυτική μουσική δε σας ξενίζουν και έχετε σκεφτεί τη γιόγκα σαν εναλλακτική άσκηση, τότε ακούστε. Αν όμως οι “νεομουστακαλήδες” σας προκαλούν αλλεργία, μην πλησιάσετε γιατί ενδέχεται αλλεργικό σοκ!

737

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.