ARENA: “Rapture”

Οι Arena κινούνται στον prog rock χώρο από το 1995 και τα μέλη της δεν είναι καθόλου τυχαία…

Καταρχάς έχουμε τους Mick Pointer (ex- Marillion) και Clive Nolan (Arena, Pendragon, Caamora, Shadowland) στα drums και στα keyboards αντίστοιχα, που αποτελούν και τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, ενώ στην πορεία έχουμε τον Paul Manzi (Oliver Wakeman Band) στα φωνητικά, τον John Mitchell (Frost) στην κιθάρα και τον John Jowitt (IQ) στο μπάσο, ο οποίος επέστρεψε στο σχήμα ύστερα από 13 χρόνια απουσίας.

Το “Rapture” είναι το τρίτο DVD της μπάντας και περιέχει την εμφάνιση των Arena στο Wyspianski Theatre της Πολωνίας, το 2011. Χορταστικό σε διάρκεια, μιας και συναντώνται 20 κομμάτια, τα οποία καλύπτουν όλη την καριέρα του group, ενώ σα bonus υπάρχει ένα live bootleg γυρισμένο στο Warsaw, όπως και μια συνέντευξη με τους Pointer και Nolan.

Μην περιμένετε μεγαλεπήβολες λήψεις και ακριβοπληρωμένες σκηνοθεσίες. Το DVD απλά καταγράφει το live των Arena με απλό και λιτό τρόπο. Σίγουρα θα αποτελέσει ένα πολύ ωραίο αναμνηστικό για όσους βρίσκονταν εκεί, ενώ για τους fan είναι μια καλή ευκαιρία να δουν τη μπάντα με αυτή τη σύνθεση, μιας και το προηγούμενο DVD είχε κυκλοφορήσει το 2006 με τον Rob Sowden στα φωνητικά και τον Ian Salmon στο μπάσο.

Οι Arena γενικά είναι ένα σχήμα που τιμάει τις ‘70s καταβολές του και το “Rapture” αποτελεί ένα τίμιο οπτικοακουστικό best of, κατάλληλο για τους λάτρεις του prog rock εκείνης της δεκαετίας.

477

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.