SPACE MIRRORS – MAJESTIC 12: "A Hidden Presence"

Οι Space Mirrors είναι το συγκρότημα της Alisa Coral (Ρωσία) και του Michael Blackman (Αυστραλία) και το “Majestic 12: A Hidden Presence” είναι η τρίτη κυκλοφορία τους. Στο δίσκο συμμετέχουν και διάφοροι guest μουσικοί όπως οι Nik Turner (Hawkwind), ο Martyr Lucifer (Hortus Animae, Opposite Sides) και ο Cyndee Lee Rule (Spaceseed, Scattered Planets).


Από τον τίτλο του δίσκου, το εξώφυλλο, τα ονόματα των guest συμμετοχών αλλά και από κομμάτια όπως “Tunguska”, “Roswell-47”, “Cydonia (Face On Mars)” γίνεται φανερό ότι η μουσική που παίζει το σχήμα δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από space rock. Αν έπρεπε να τους παραλληλίσω με κάποια άλλα σχήματα, θα έλεγα ότι μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία με συγκροτήματα όπως οι Ayreon, οι Arcturus, και οι Ozric Tentacles.

Ο δίσκος περιέχει επιρροές από metal(σε σημεία υπάρχουν και κάποια αρκετά death φωνητικά), space, progressive και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα σου έρχεται ένα jazz τζαμάρισμα για να σε αποτελειώσει. Παρά την πληθώρα των στοιχείων το συνολικό αποτέλεσμα έχει συνοχή παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα κομμάτια.

Όσοι έχουν “διαστημικές” ανησυχίες βρήκαν το soundtrack που θα τους συνοδέψει στα διαστρικά ταξίδια τους.


Καρβούνης Δημήτρης

462