ZOZOBRA: “Savage Masters” EP

Πέντε χρόνια είχαν περάσει από το καταπληκτικό “Bird Of Prey” των Zozobra και άρχιζα να αναρωτιέμαι αν αυτή η project band θα συνεχίσει να μας κάνει χαρούμενους παρουσιάζοντας κάποια καινούργια δουλειά ή θα σταμάταγε πρόωρα την συνεισφορά της στο μουσικό στερέωμα.

Για να είμαι ειλικρινής, το ενδεχόμενο να βγάλουν ένα καινούργιο δίσκο και να μην είναι καλός δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Όταν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις έναν τόσο χαρακτηριστικό και προσωπικό ήχο και όταν έχεις βγάλει τον καλύτερο για μένα δίσκο του 2009 τότε αρνούμαι να αποδεχτώ κάτι κάτω του μετρίου.

Με αλλαγμένο line up (μόνο ο δημιουργός της μπάντας Caleb Scofield παραμένει) κυκλοφορούν επιτέλους την καινούργια τους δουλεία με τον τίτλο “Savage Masters”. Πρόκειται για EP που περιέχει 6 κομμάτια και συνολική διάρκεια περίπου 15 λεπτά.

Αρκετά για να καταλάβει κανείς ότι μπάντες σαν τους Zozobra πηγαίνουν την μουσική που αγαπάμε βήματα μπροστά. Αρκετά για να παντρέψουν και πάλι τις ανωμαλίες των Old Man Gloom με punk hardcore ριφάρες. Αρκετά για να καταλάβουμε ότι οι Zozobra δεν παίζουν μουσική αλλά δημιουργούν μουσική. Αρκετά για να χαμογελάσουμε και να αρχίσουμε να χτυπιόμαστε ρυθμικά και να αφεθούμε στους ρυθμούς των Zozobra. Αρκετά για να χαρούμε που η μπάντα αυτή υπάρχει. Αρκετά για να ικανοποιήσουμε τις μουσικές μας ορέξεις μέχρι την επόμενη δουλεία τους.

Το να συνδυάζεις τόσο μαγικά punk-riffs με doom groove-ίλες είναι  κάτι που δεν το κάνουν εύκολα πολλοί. Οι Zozobra όμως κατέχουν την πατέντα και το κάνουν να φαίνεται τόσο απλό και τόσο φυσιολογικό. Οι ταχύτητες αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη δουλεία, η ποιότητα το ίδιο υψηλή. Το να προτείνω κομμάτια θα ήταν τουλάχιστον αστείο. Από την αρχή μέχρι το τέλος και πάλι από την αρχή. Γιατί 15 λεπτά είναι τελικά λίγα, όταν πρόκειται για ένα τέτοιο δημιούργημα.

503

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.