GLOOMBALL: “The Distance”

Πρώτη φορά ακούω Γερμανούς να ακούγονται τόσο Αμερικάνοι…

Όχι πως αυτό είναι κακό, μιας και το “The Distance” αποτελεί τρελό “λουκούμι” για τους λάτρεις σχημάτων όπως Godsmack, με επιρροές που αγγίζουν και άλλα σχήματα όπως Shinedown, Creed ή Nickelback, χωρίς όμως να ακολουθούν την καθαρά εμπορική χροιά τους.

Βγάζουν αρκετό groove, δίχως όμως να φλερτάρουν με nu metal στοιχεία, έχοντας έξυπνα refrain, κομμένα και ραμμένα τα περισσότερα για live εμφανίσεις. Παρόλα αυτά, καταφέρνουν να μην είναι τίγκα εμπορικοί και τυπικοί, ισορροπώντας τον τσαμπουκά τους με τα λογής sing-a-long refrain τους. Κερασάκι στην ήδη καλοσχηματισμένη τούρτα, η καθαρή παραγωγή που συντελεί σε μια κυκλοφορία που κοντράρει εύκολα ανάλογες που βγαίνουν από τις Η.Π.Α, παρότι όπως προείπα μιλάμε για προϊόν γερμανικής προέλευσης.

Έντεκα συνθέσεις, συν μια διασκευή στο “No Easy Way Out” του Robert Tepper, που πραγματικά δεν κουράζουν και (ευτυχώς) δε βασίζονται σε μπαλάντες και λοιπές αλχημείες. Και οκ, μπορεί να μοιάζουν επικίνδυνα σε σημεία με Godsmack, αλλά μιας και εκείνοι αργούν συστηματικά να βγάλουν album, καλό είναι να υπάρχουν και υποκατάστατα.

Θα τους έχω από κοντά, μιας και άμα αυτό είναι μόλις το ντεμπούτο τους, το μέλλον προμηνύεται λαμπρό!

518

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.