AEONBLACK: “The Time Will Come”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Black Sunset
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Πάντα γουστάρω όταν μια μπάντα που ούτε καν γνωρίζεις και δεν έχεις απαιτήσεις από αυτή, βγάζει μια δισκάρα η οποία σε αναγκάζει να ασχοληθείς αποκλειστικά μαζί της. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Aeonblack και ο δίσκος είναι το “The Time Will Come”.

Οι Aeonblack κατάγονται από την νότια Γερμανία και είναι ενεργοί από το 2003. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP, το “Aeonblack” (2007) και ένα full length album, το “Metal Bound” (2015). Οι Γερμανοί είναι μάλλον οπαδοί της παροιμίας “το καλό πράγμα αργεί να γίνει” και ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν έχουν γίνει πιο γνωστοί. Πάντως από το λίγο που άκουσα και από το ντεμπούτο τους και το “Metal Bound” είναι εντάξει δίσκος. Στο “The Time Will Come” έχουμε μια μπάντα που παίζει κλασσικό heavy metal, χωρίς πειραματισμούς η περιττά στολίδια. Οδηγός τους οι Judas Priest και από εκεί και πέρα μου φέρνουν στο μυαλό Αμερικάνικες μπάντες όπως οι Jag Panzer ή οι Attacker.

Κανονική “πολεμική μηχανή” οι Γερμανοί, “παίρνουν κεφάλια” και θα σε κάνουν αρκετές φορές να υμνήσεις τους θεούς του metal. Φοβερή περίπτωση είναι ο τραγουδιστής τους Holger Berger ο οποίος έχει μια “ατσάλινη” φωνή και μπορεί να τραγουδήσει όλο το εύρος φωνητικών που απαιτεί το heavy metal, θα έλεγα ότι είναι η Ευρωπαϊκή εκδοχή του Tim “Ripper” Owens. Το “The Time Will Come” δεν κάνει “κοιλιά” ούτε για αστείο, με όλα τα κομμάτια να “σπέρνουν”, είτε μιλάμε για mid-tempo “δυναμίτες” είτε για φορτσάτες συνθέσεις. Ένα άλλο καλό του δίσκου είναι οτι ξεκινάει με τα “χειρότερα” τραγούδια και όσο πάμε προς το τέλος γίνονται και πιο δυνατές οι συνθέσεις. Καλύτερη στιγμή του δίσκου είναι η τριπλέτα “No Man’s Land”, “The Phantom of Pain, “Nightwalker”, αλλά όπως προείπα, όλος ο δίσκος είναι γεμάτος από δυνατές στιγμές.

Εξαιρετική δουλειά και μακάρι ο επόμενός τους δίσκος να μην αργήσει πολύ. Το “The Time Will Come” είναι αναμφίβολα μία καλή επιλογή για κάθε μεταλλική δισκοθήκη και σίγουρα θα αγγίξει όλες τις μεταλλικές καρδιές.

Facebook: https://www.facebook.com/AEONBLACK-140787565995220/

537

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.