SHADOWS PAST: “Perfect Chapter”

Έπειτα από οχτώ χρόνια ύπαρξης και με διάφορα demos και συναυλίες να βαραίνουν τη πλάτη τους, οι Shadows Past κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Perfect Chapter”.

Η μπάντα από τη Σουηδία διαπραγματεύεται δέκα συνολικά συνθέσεις, στο ύφος του μελωδικού power/ progressive. Τα τραγούδια τους είναι όλα καλοδουλεμένα και όπως προστάζει το ιδίωμα, δε λείπουν σαφώς και τα fillers.

Πλήκτρα σωστά τοποθετημένα, κιθάρες και  rhythm section δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους. Όσον αφορά το κομμάτι των φωνητικών, είναι δυνατό και πολύ καλό, όμως θα υπάρχουν πιθανώς ενστάσεις για το χρώμα της χροιάς του Ola Halén καθώς στις ψηλές, θυμίζει James Labrie (και κάτι ψιλά από Fates Warning) και προσωπικά δε με ενθουσίασε γιατί θαρρώ πως χαλάει το συνολικό αποτέλεσμα μιας και με κούρασε σε σημεία.

Εν ολίγοις, ενώ έχουν όλα τα απαραίτητα μουσικά προσόντα (μελωδίες, solos, σωστές τοποθετήσεις, χρώμα κλπ), τα φωνητικά υπερβάλλουν ενίοτε.

Κατά τα άλλα πρόκειται για μια καλογυαλισμένη παραγωγή από μια πολλά υποσχόμενη μπάντα. Για τους οπαδούς, κυρίως των Stratovarius, Helloween αλλά και Dream Theater, Fates Warning, θα κινήσει το ενδιαφέρον τους λίγο παραπάνω. Οι Shadows Past, δείχνουν πως το έχουν και με λίγο παραπάνω δουλειά, θα δούμε στη συνέχεια αν θα αντέξουν στο χρόνο ή αν θα τους φάει η “μαρμάγκα”.

511