AXEL RUDI PELL: “Live On Fire”

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από το “Knights Live” και δεκαοχτώ από το “Made In Germany”, οπότε ο Axel Rudi Pell και η παρέα του είπε να μας δώσει ένα ακόμη live album, για να επισφραγίσει την εμπορική επιτυχία του περσινού “Circle of the Oath”.

Το “Live On Fire” ξεκινάει με τα “The Guillotine Suite (intro)” και “Ghost In the Black” από την τελευταία κυκλοφορία της μπάντας και συνεχίζει δυναμικά με το “Strong As a Rock” μέσα από το “Kings & Queens” του 2004. Άμεση επιστροφή στο “Circle of the Oath” με το “Before I Die” και το πρώτο medley της βραδιάς έρχεται με τα “The Masquerade Ball”, “Casbah”, “Dreaming Dead” και “Whole Lotta Love” (το γνωστό) να δένουν μέσα σε 18 λεπτά, τα οποία οδηγούν σε ένα σχεδόν 9λεπτο drum solo, το ποίο δεν είναι όσο κουραστικό περίμενα. Το σχήμα επανέρχεται ξανά με το “Mystica” το οποίο συνδυάζουν σε κάποια φάση με το “Mistreated” (των Deep Purple, άσχετε).

Το δεύτερο δισκάκι ανοίγει με το πανέμορφο “Oceans of Time”, το οποίο διαδέχεται το “Circle of the Oath”. Πίσω στο 1996, για να ακούσουμε το “Fool Fool”, μέσα από το “Black Moon Pyramid” και στο καπάκι ξεκινάει ένα keyboard solo το οποίο οδηγεί στο “Carousel”, το οποίο εν μέσω τζαμαρίσματος της μπάντας (παλιά μου τέχνη κόσκινο) φτάνει το δεκαπεντάλεπτο. Λίγο πριν το τέλος ακούγονται “μαζί” τα “Tear Down the Walls” (2000) και “Nasty Reputation” (1991), φτάνοντας αισίως στο άκρως συναυλιακό “Rock the Nation”, μέσα από το “Mystica” του 2006, που κλείνει την εμφάνιση του σχήματος.

Συνολικά, μιλάμε για υλικό που κοντεύει τις δύο ώρες και θα ευχαριστήσει τους οπαδούς της μπάντας του Axel Rudi Pell, χωρίς βέβαια να ξεφεύγει από την πεπατημένη. Αυτό ακριβώς περιμένετε να ακούσετε, αυτό θα βρείτε στο “Live On Fire”, το οποίο (και προς τιμή του) όντως αποπνέει τη ζωντανή ατμόσφαιρα της εμφάνισης του group και δε φαίνεται να έχει πειραχτεί ιδιαίτερα.

492

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.