Samsara Blues Experiment, Routes (14/02/2013) An Club

Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπεις το ΑΝ να έχει μαζέψει ένα τσούρμο κόσμο απ’ έξω, Πέμπτη βράδυ με βροχή, που περίμενε να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να υποδεχτεί το αθηναϊκό κοινό τους Samsara Blues Experiment στην δεύτερη επί ελληνικού εδάφους εμφάνισή τους.

21.00 ανοίξανε οι πόρτες και μπήκαν οι πρώτοι για την βόλτα στα merch και την εύρεση του “καλού” σημείου, ενώ μισή ώρα ακριβώς μετά ξεκίνησαν οι Routes το ζέσταμα. Πολύ δεμένοι και με το ιδιαίτερο ύφος  τους έκαναν τα κεφάλια να κουνιούνται. Από την δεκαετία του ’70 ως και το σήμερα ενώσανε τις επιρροές τους και δώσανε άπλετο χώρο στις ψηλές συχνότητες και τις midi μελωδίες να εναλλάσσονται με τα heavy rock/stoner riff  τους στρώνοντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την βραδιά. Ο ήχος ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, αν και θα προτιμούσα την φωνή λίγο πιο κάτω, παρόλα αυτά όμως εισέπραξαν επάξια τα χειροκροτήματα του κοινού κατά την διάρκεια και την αποχώρησή τους από την σκηνή περίπου 45 λεπτά αργότερα.



Το μαγαζί είχε πλέον γεμίσει από κόσμο και κάθε λογής ντουμάνια όταν βγήκαν στην σκηνή οι Samsara Blues Experiment. Δεν τους είχα παρακολουθήσει την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν και είχα περιέργεια για την ζωντανή παρουσίαση της τέχνης τους. Φανερά έκπληκτοι με τον τόσο κόσμο Πεμπτιάτικα και ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου, όπως διαβεβαίωσε ο κιθάρας/φωνής Christian Peters το κοινό, μπήκαν στις πρώτες νότες του Singata Mystic Queen δίνοντας παράγγελμα απόπλου σε ένα υπερβατικό μουσικό και συναισθηματικό ταξίδι.



Η κιθάρα έπιασε φωτιά και οι νότες πετάγονταν σαν σπίθες προς όλες τις κατευθύνσεις, με την δεύτερη κιθάρα να στρώνει υπόβαθρο για τα σόλο, τον ντράμερ να αλλάζει μανιωδώς τους ρυθμούς από straight forward rock σε kraut rock υπνωτικές όσο και αυτιστικές επαναλήψεις (respect για το Guru Guru μπλουζάκι by the way) και τον υπέρ front μπασίστα (με μπλουζάκι Can, άλλο respect) να τα δένει όλα με τις απίστευτα δυνατές και γκρουβάτες χαμηλές συχνότητες του τετράχορδου κανονιού του. Ασταμάτητοι και αεικίνητοι πάνω στην σκηνή παραδόθηκε το κοινό και το συγκρότημα σε ένα πέρα δώθε ενέργειας που μεταλλάσσονταν ανάλογα με τις διαθέσεις των κομματιών και τις διαθέσεις του καθενός.

Το headbanging και το σάλεμα των κεφαλιών δεν σταματούσε με τα ξεσπάσματα των riff, που ενώ είχαν την αίσθηση του γνωστού σε ψάρωναν με την φόρα που έπεφταν πάνω σου. Ο ήχος ήταν υπέροχα τίγκα σε ότι αφορά τα έγχορδα, στις πιο χαλαρές στιγμές του ντραμερ όμως υπερκάλυπτε τα τύμπανα, κάτι που δεν άφηνε να διακρίνεται η μαεστρία με την οποία μεταχειριζόταν τα δέρματα ο κρούστης, κατά την άποψή μου. Τα κομμάτια που επέλεξαν οι Samsara Blues Experiment κάλυψαν τις δυο επίσημες δισκογραφικές κυκλοφορίες καθώς επίσης και μια σύνθεση από την επερχόμενη δουλειά τους. 



Τιμιότατοι και κιμπάριδες έπαιξαν πάνω από δυο ώρες καλύπτοντας όλες τις επιθυμίες του κάθε οπαδού και air guitarist/bassist/drummer και δίνοντας και άπλετο χρόνο στο ζευγαράκι μπροστά στην σκηνή να χαρεί ένα υπερπακέτο heavy rock/Αγ. Βαλεντίνο! Αυτά είναι!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε κατά τη 01.00 με τα κεφάλια μας να γυρίζουν και τα αυτιά να βουίζουν, με το κοινό να χειροκροτεί τους Samsara Blues Experiment και την μπάντα να ευχαριστεί για την τόσο δυνατή αποδοχή από το ελληνικό κοινό, ολοκληρώνοντας μια βραδιά υπέρβαρης ταξιδιάρικης μουσικής.



Μεγάλο μπράβο και στην Catch The Soap με την τρομερή δουλειά που κάνει και το επίπεδο που έχει πιάσει τόσα χρόνια σε ότι αφορά τον επαγγελματισμό στην διοργάνωση και την ποιότητα των ονομάτων που εμφανίζουν επί ελληνικού εδάφους!

Όλα για όλα ένα σουπερ πακέτο που έντυσε μια κατά τ’ άλλα κρύα και υγρή νύχτα, και έδωσε την ιδανική εναλλακτική σε μπάλα και ροζ αρκουδάκια και καρδούλες.



Samsara Blues Experiment setlist “μέσες άκρες”
Singata Mystic Queen
Flipside Apocalypse
For The Lost Souls
Into The Black
Center Of The Sun
Waiting For The Flood
Double Freedom
Army Of Ignorance

Photos: Δημήτρης Μαρσέλος

394