ENCHANTYA: “Dark Rising”

Το “Dark Rising” είναι η πρώτη δουλειά των Πορτογάλων οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Progressive Goth metal. Με την ανυπομονησία μου να ξεχειλίζει, έβαλα να ακούσω τα κομμάτια που περιέχει, μιας και αμφότερα αποτελούν αγαπημένα μουσικά παρακλάδια, πόσο μάλλον ένας συνδυασμός αυτών.

Τι το ήθελα, δεν έβαζα καλύτερα να παρακολουθήσω τον “Σουλεϊμάν το θηλυπρεπή” ή κάποια άλλη ανιστόρητη σειρά που προβάλλουν αφειδώς οι τηλεοπτικοί δέκτες; Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό το βασανιστήριο που υπέστην κατά την ακρόαση αυτή. Ιδανικό για δώρο (μέρες που διανύουμε άλλωστε) στους χειρότερους εχθρούς σας. Εμένα μου το παραχώρησε ο αρχισυντάκτης μου, κάτι για το οποίο επιφυλάσσομαι λίαν συντόμως να “εξιλεωθώ” (τρέμε Στεφανόπουλε).

Αδιάφορα (στην αρχή) γυναικεία φωνητικά που από κάποιο σημείο κι έπειτα καταντούν αστεία. Ποιος σου είπε κυρία μου τη μια να τραγουδάς σα περιστέρα και την άλλη σαν αρκούδα; Αυτό δεν είναι ταλέντο, stand up comedy ονομάζεται. Ο μουσικός πλουραλισμός στις συνθέσεις σύντομα παίρνει την μορφή μιας “παίζουμε και όπου μας βγάλει” κατάστασης, που παρά τις σκόρπιες καλές στιγμές και την αξιοπρεπή παραγωγή δεν αφήνει στον ακροατή απολύτως τίποτα μετά την ακρόαση των κομματιών.

Παιδιά προσπάθησα πολύ, αλλά δεν. Φλας, προσπέραση και πάμε για άλλα, μην τρώω και το χρόνο σας.

454