FAIR WARNING: "Aura"

Όταν είναι να ακούσουμε τα νέα τραγούδια των Γερμανών FAIR WARNING είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι γιατί στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του΄90 για τους οπαδούς του melodic hard rock ήταν από τα ελάχιστα γκρουπ που έφτιαχναν υπέροχα άλμπουμ και μόνο λίγοι μυημένοι του είδους τα τιμούσαμε και φυσικά χαιρόμαστε να τα ακούμε.

Έτσι λοιπόν το νέο άλμπουμ της μπάντας ονομάζεται “Aura” και το επίπεδο των συνθέσεων παραμένει υψηλό και η φωνή του Tommy Heart υπέροχη και συγκινητική.

Φυσικά και σε αυτό το άλμπουμ όπως και στο προηγούμενο της επανασύνδεσης κυρίαρχα είναι τα mid-tempo κομμάτια οπότε μην περιμένετε να ακούσετε τα σπιρτόζικα και δυνατά τραγούδια των παλαιότερων δίσκων αλλά καλοδουλεμένες ώριμες συνθέσεις που δείχνουν την ενορχηστρωτική εξέλιξη των Fair Warning.

Η άποψη μας είναι ότι το άλμπουμ πρέπει να το ακούσετε με προσοχή και επανηλειμένα και όχι βιαστικά διότι μπορεί να πέσετε στην παγίδα της επιπόλαιας κριτικής και να σας απογοητεύσει σαν πρώτο άκουσμα.

Εμείς πιστεύουμε πως η μπάντα έχει προοδεύσει και προσπαθεί να προσαρμόσει τον ήχο της με τα σημερινά δεδομένα.

Επίσης στην έξτρα έκδοση του “Aura” θα βρείτε σε περιορίσμένα αντίτυπα δύο bonus τραγούδια καθώς και ένα video clip που είναι το “making of” του άλμπουμ.


497