CHERRIES ON A BLACKLIST: “Lakafigo”

Οι Cherries on a Blacklist είναι το νέο Ελληνικό nu/modern punk rock σχήμα με τη συμμετοχή Μεξικανού που φέρνει ιδιαίτερα μια Αμερικανική χροιά στον ήχο του και το “Lakafigo” είναι η πρώτη studio προσπάθεια τους μετά από ένα EP κι ένα single.

Τα κομμάτια του δίσκου έχουν κύριο χαρακτηριστικό τα σχεδόν μακροσκελή solos και τα καθαρά – punk φωνητικά. Η ενέργεια και η δυναμικότητα του group δεν αφήνουν κανένα κομμάτι να ξεφύγει απ’ το μοτίβο – theme του δίσκου εκτός από πολύ διακριτικές μελωδικότερες στιγμές (caution: μελωδικότερες, όχι μελωδικές). Πέρα απ’ τη παραγωγή που ωθεί τη ποιότητα των κομματιών ιδιαιτέρως, η ροή του δίσκου δίνει την ιδέα της επανάληψης χωρίς αυτό να ισχύει απαραίτητα. Στο “Lakafigo” υπάρχει καλή ιδέα στην ουσία αλλά και η ανάγκη για κάτι περισσότερο, το οποίο λείπει.

Κομμάτια όπως τα “Chemicals” και “Vision” είναι απ’ τα λίγα που φέρουν δικό τους χαρακτήρα κι επομένως είναι πιο αξιομνημόνευτα. Ο δίσκος ολοκληρώνεται με το μεγαλύτερο και ορχηστρικό “India, Me, Ennio, Peru” που λειτουργεί σαν “αποθεραπεία” του ντεμπούτου των Cherries on a Blacklist.  Αν υποστηρίζετε την Ελληνική σκηνή θα το τιμήσετε δεόντως.

365