CARMEN GRAY: “Gates Of Loneliness”

Η “γέφυρα στο σήμερα και το χτες” είναι το ξεκίνημα του δελτίου τύπου επιπλέον όμως στην πραγματικότητα οι Carmen Gray είναι  μία φινλανδική μπάντα με γυναικείο όνομα. Το τρίτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2011, αλλά φέτος απόκτησε παγκόσμια διανομή και γι’ αυτό το λόγο έφτασε στα χέρια μας και το παρουσιάζουμε αυτή τη χρονική περίοδο.

Εάν τώρα εμφανίζεις ως επιρροές σου τους Guns ‘n’ Roses και τον  David Bowie ο συνδυασμός βάζει τον υποψιασμένο ακροατή σε σκέψεις. Γιατί; Διότι και οι δύο προαναφερθείσες επιρροές έχουν ιδιομορφίες στην καλλιτεχνική και κυρίως στην προσωπική τους παρουσία. Σημαντικό το γεγονός ότι τρία μέλη της μπάντας, οι Lappe Tikka (κιθάρες και φωνητικά), J.J. στα πλήκτρα και ο Petri “PETE” Sirkiä στο μπάσο, παίζουν μαζί περίπου 2 δεκαετίες και είναι εμφανέστατο στη μουσικότητα της μπάντας. Η επαγγελματικότητα τους όμως εδραιώθηκε με την παρουσία του Nicklas Nyman στη θέση του τραγουδιστή και συμπλήρωσαν τα μέλη τους με τον ερχομό του Tommi Tikka αδελφού του Lappe στην συνθετική ομάδα και του O.J. στα τύμπανα.

Τα τρία singles που κυκλοφόρησαν: τα “Lost In My Mind Again”, “Color Blind” και το  “Unbeloved (Me & Suzy)” έκαναν μεγάλη επιτυχία στα φινλανδικά μουσικά ραδιόφωνα όμως τα  “Heroes And Losers” και το “Two Wannabes” του 2011 έσπρωξαν το συγκρότημα στην παγκόσμια διανομή. Η μπάντα με λίγα λόγια ακούγεται φρέσκια και ενθουσιώδης και η γκάμα επιρροών από Bowie και Beatles έως Skid Row και GNR. Ο δε, συνδυασμός από  70s, 80s και  90s μετουσιωμένος σε classic rock, AOR, pop-rock, melodic rock, hard rock, garage rock και  rock & roll υπόσχεται πολλά με απλές συνθέσεις, μελωδία, εξαιρετικά ρεφραίν και όμορφους στίχους.

Ξεχώρισα πιο πολύ το “Not Surprized” μία  εκπληκτική, συναισθηματική μπαλάντα με τη ζεστή φωνή του Nicklas Nyman. Γενικά το “Gates Of Loneliness” ακούγεται ως ένα ευχάριστο, μελωδικό  pop-rock άλμπουμ ειδικά για τους φίλους του ευρύτερου χώρου της rock. Εύχομαι στους CARMEN GRAY να βρουν πραγματικά επιτυχία και πέρα από τα  σκανδιναβικά σύνορα, γιατί το αξίζουν…

458