CHRIST AGONY: “NocturN”

Οι – πλέον εικοσάχρονοι – Πολωνοί Christ Agony ακόμη ζουν, μετά από τα ταραχώδη, γι’ αυτούς, 00s και επιτέλους κυκλοφορούν το ένατο full-length τους με την ονομασία “NocturN“.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Christ Agony παίζουν black metal (ότι θα έπαιζαν nu rock με τέτοιο όνομα δηλαδή). Από τη μπάντα έχουν περάσει περισσότερα από 20 διαφορετικά άτομα με την ηγεσία της να έχει αλλάξει δύο ή τρείς φορές. Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει στις τάξεις των Christ Agony original μέλος από το 1995 κιόλας, ενώ κι οι προσθήκες αυτού του έτους αν μπορούσαν να ονομαστούν κάπως σαν δεύτερες original, εξαφανίστηκαν το 1998. Αυτό κάνει αυτόματα τους Christ Agony μια μπάντα video club που, όπως μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει, αλλάζει συνεχώς τον ήχο της.

Το “NocturN” ακολουθεί μια πιο αργή οδό απ’ τους προκατόχους του group. Ξεκινώντας βρισκόμαστε απέναντι από μια αμήχανη εισαγωγή που μοιάζει με έναν αποτυχημένο αυτοσχεδιασμό. Στη συνέχεια όμως, κι ιδιαίτερα απ’ το κομμάτιThe Stigma of Hell, τα πράγματα φτιάχνουν και η σκοτεινή κι απόκοσμη ατμόσφαιρα κάνουν την εμφάνιση τους. Αν και το μπάσο δεν θα το ακούσει κανείς πουθενά, τα riffs του Cezar (φωνή, κιθάρα) θυμίζουν πάρα πολύ Vader. Μάλιστα, ο μπασίστας της μπάντας, Reyash, είναι πρώην μέλος των τελευταίων.

Σταθερά σαλπάρει για ακόμη μια φορά τα καραβάκι των Christ Agony και προσφέρει μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσθήκη στις black δισκοθήκες. Το NocturN όμως παραμένει ένα ευχάριστο διάλειμμα μεταξύ άλλων, σημαντικότερων κυκλοφοριών.


364