SOCOS & THE LIVE PROJECT BAND: "Αντάρτικο Πόλεων"

Εντάξει, αν κι έχω ξαναπεί ότι το ελληνικό ροκ (και όχι rock..!), ποτέ δε μου άρεσε για πάμπολλους λόγους, τους οποίους και δε χρειάζεται τώρα να αναλύσω, σέβομαι όμως όπως και να’ χει τα γούστα του κάθε ένα ξεχωριστά, όπως και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες κάθε μπάντας ή καλλιτέχνη!

Οι Socos & The Live Project Band, είναι μια υπέροχη περίπτωση ανήσυχων μουσικών, οι οποίοι δε φοβούνται να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό ροκ, με αρκετούς πειραματισμούς… τους οποίους… δε τους βρήκα ούτε ενδιαφέροντες, αλλά ούτε και πρωτότυπους και συνεπώς δε μου άρεσαν..!

Sorry παίδες, αλλά αν εξαιρέσω το εκπληκτικό “Holy Ghost” το οποίο είναι όλα τα… “λεφτά” και πρέπει ή θα έπρεπε να παίζει καθημερινά, τα υπόλοιπα 13 κομμάτια, τα βρήκα βαρετά, ακόμη κι εκείνα που αντικειμενικά είναι δοσμένα άρτια και με άπλετη θεατρικότητα!

Ιδιαίτερα εκείνα τα μπλιμπλικοειδή, αν και μπορεί να καταφέρνουν να αγκαλιάσουν περισσότερη γκάμα ακροατών, τα βρήκα και αδιάφορα αλλά και άνευ ουσίας και λόγου ύπαρξης! Μάλιστα βαρέθηκα αρκετά στο άκουσμα τους!

Με ειλικρίνεια και χωρίς να έχω σκοπό να κατακρίνω ή να χαντακώσω τη τέταρτη δουλειά της μπάντας, δε μπορώ να ισχυριστώ ότι μου άρεσε ή μου άφησε κάτι ουσιαστικό.

Θα εστιάσω όμως στο πρόλογο μου, συμπληρώνοντας πως, αν το Ροκ γίνει Rock και δημιουργηθούν και άλλα “Holy Ghost” τραγούδια, χωρίς τα συστατικά της αντίδρασης για την αντίδραση, τότε θα με κερδίσουν σίγουρα!


441