BRAINSTORM: "On the Spur of the Moment"

To 1999, ήταν η ευλογημένη εποχή που άκουσα για πρώτη φορά ένα νέο συγκρότημα ονόματι Brainstorm. Αν και με το “Unholy” που ήταν το δεύτερο άλμπουμ γνώρισα τη μπάντα, κομμάτια όπως το “Don’t Stop Believing” για παράδειγμα, δε με άφησαν να υποθέσω με τίποτα ότι είχα να κάνω με μια μπάντα του κιλού!

Αν και στο μέλλον για διάφορους λόγους έχασα τα χνάρια τους, τώρα βρίσκομαι σε ένα ευτυχές παρόν, όπου ακούω το δέκατο πόνημα τους και ανακαλύπτω χαρούμενος, ότι οι Γερμαναράδες, ούτε την όρεξη τους έχουν χάσει, ούτε την έμπνευση τους! Ή μήπως όχι;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το “On the Spur of the Moment” είναι ένας πολύ καλός power metal δίσκος, με στιβαρές κιθάρες, ωραίες heavy μελωδίες και να σας πω την αλήθεια από τους Brainstorm δε περίμενα κάτι λιγότερο, αλλά… Αλλά δε δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω και το να μιλάμε απλά για ένα καλό άλμπουμ, σε μια εποχή που υπάρχουν εκατοντάδες κυκλοφορίες κάθε μήνα, δυστυχώς δεν είναι αρκετό και είναι κάτι που θα καταστήσει με εξαίρετη ευκολία, να περάσει το άλμπουμ απαρατήρητο!

Τα “Bellow the Line” και In these Walls” για παράδειγμα, είναι δυο mid tempo κομμάτια και ο Andy B. Frank με τη φωνή του, τα μετατρέπει σε αξιοπρόσεκτα power metal τραγούδια, όπως και οι κιθάρες των Torsten και Milan σκίζουν κορμιά, αλλά κατά τη γνώμη μου τίποτα απ’ όλα αυτά, δε θα σταθεί αρκετό ώστε να μετατρέψει το On the Spur of the Moment” σε δίσκο της χρονιάς! Λείπει ο ύμνος! Αυτό είναι το πρόβλημα! Κατά τ’ άλλα κανείς, είτε οπαδός της μπάντας, είτε του power metal ήχου γενικότερα, δε θα έχει χάσει το χρόνο του ακούγοντας τα δέκα κομμάτια που προσφέρει το “On the Spur..”, αλλά είμαι της γνώμης ότι είναι μια δουλειά που τους περισσότερους θα τους προσπεράσει σιωπηλά..!


603

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*