ROTE MARE: "Serpents of the Church"

Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε old school doom από τις νεότερες μπάντες; Οι Rote Mare λύνουν αυτό το πρόβλημα με το Serpents of the Church”, πα­ρου­σιά­ζο­ντας ένα σκατόψυχο album που από τη μια πατάει στα πρώτα βήματα των Black Sabbath και από την άλλη ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν οι Trouble και οι Candlemass (εποχής “Epicus Doomicus Metallicus”), κλείνοντας ενίοτε το μάτι στους Celtic Frost.

Μαύρο, κατάμαυρο από κάθε άποψη με μεγάλες, αργόσυρτες συνθέσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, ενώ η συνολική διάρκεια του δίσκου αγγίζει τα 76 λεπτά! Το μόνο ίσως που δε χρειαζόταν να κρατήσουν ήταν τα καθαρά φωνητικά παλαιάς κοπής, τα οποία χαλάνε καμιά φορά την ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, κομμάτια όπως  τα Crossroads, Funeral Song, The Martyr και το εκπληκτικό ομώνυμο, Serpents of the Church, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα! Οι απανταχού λάτρεις της καταχνιάς οφείλουν να ασχοληθούν με τους Rote Mare, τελεία και παύλα!


441

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.