DAN DEAGH WEALCAN: “Two Straight Horizontal Lines and the Organized Chaos In Between”

Για αυτούς που τους αρέσουν τα δύστροπα και τα ορθώς παράλογα…

Οι Dan Deagh Wealcan είναι ένα ντουέτο από τη Ρωσία που επιδίδεται σε πειραματικούς μουσικούς συλλογισμούς, οι οποίοι συνδυάζουν τον (όχι πολύ) ακραίο ήχο με εφέ και ηλεκτρονικά τερτίπια (όχι πιου πιου, μην αγχώνεσαι), δημιουργώντας ένα κράμα έμμεσης industrialικής χροιάς που σίγουρα θα γούσταρε ο Mike Patton και ο Trent Reznor.

Παρότι η διάθεση είναι εξ ολοκλήρου πειραματική, ενίοτε οι Dan Deagh Wealcan δεν καταφέρνουν να αποστασιοποιηθούν από μονοπάτια τα οποία έχουν ήδη περπατηθεί, αν και δύσβατα. Τουτέστιν, δε θα σου αλλάξει τη ζωή, ούτε θα βρεις το νέο σου αγαπημένο σχήμα. Σίγουρα όμως το “Two Straight Horizontal Lines and the Organized Chaos In Between” χαίρει ενδελεχής ακρόασης, κυρίως από ανθρώπους που δεν αρέσκονται μονάχα σε straightforward ακούσματα.

Για ντεμπούτο, πάρα πολύ καλό και ελπιδοφόρο.

479

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.