Agatus, Tidal Dreams, Desolate Pathway, Fovitron (22/03/2019) Temple



Δίχως να έχουμε συνέλθει ακόμα από τις μαγικές στιγμές του διημέρου του Up The Hammers festival, η εβδομάδα πέρασε “νεράκι” και έφτασε η Παρασκευή. Έπρεπε λοιπόν, να μαζέψω τα κομμάτια μου και να ετοιμαστώ για ένα ακόμη δρομολόγιο προς το κλεινόν άστυ, καθώς το βράδυ γινόταν ένα ενδιαφέρον live. Οι Agatus, παρέα με Tidal Dreams, Desolate Pathway και Fovitron σε ένα μοναδικό line-up, θα έπαιζαν μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό στο Temple club στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το γεγονός, μου έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτώ και να δω φίλους που είχα καιρό να τα πούμε. Άλλωστε οι πόρτες άνοιγαν στις 19:00, οπότε υπήρχε χρόνος για τη καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας.



Καθώς η ώρα έφτανε 19:00, ξεκίνησα για το Temple όπου παρατήρησα με θλίψη λιγοστό κόσμο. Αφού, φανταστείτε, θεώρησα ότι οι πόρτες άνοιξαν νωρίτερα και ήταν όλοι μέσα. Το θέαμα (όσον αφορά την προσέλευση του κοινού) μέσα, ήταν απελπιστικό. Ήταν, δεν ήταν, γύρω στα 20 άτομα (μπορεί και λιγότερα, αν συνυπολογίσεις τα group και τους υπαλλήλους), πράγμα που με απογοήτευσε.



Κατά τις 19:30, ανέβηκαν στη σκηνή οι Fovitron χωρίς καθυστερήσεις. Ήταν φανερό το σάστισμα στα πρόσωπα τους, από το “άδειο” venue. Δίχως να χάσουν χρόνο, και ως νεοσύστατη μπάντα που είναι, έπαιξαν τρία κομμάτια από το Ep και μας χάρισαν και ένα καινούργιο από το επερχόμενο album τους. Έτσι, τα “Lands Forlorn”, “Dark Waters” και “The Order Of Griffin Riders” και το νέο “Dreading The Night”, δόνησαν σε symphonic black metal ρυθμούς το Temple. Η μπάντα, αν και νέα, φαινόταν να ξέρει τι κάνει πραγνατοποιώντας μία τίμια και “επαγγελματική” εμφάνιση. Επαγγελματική, γιατί παρά το λιγοστό κοινό δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν το έργο τους.Νομίζω ότι με το πάθος που τους διέκρινε και τη δουλειά που “ρίχνουν”, έχουν αρκετό μέλλον μπροστά τους. Περιττό να αναφερθούμε σε βοήθεια από το κοινό, καθώς δέκα νοματαίοι όλοι και όλοι πως θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στα παιδιά του group.



Fovitron setlist:
Lands Forlorn
Dark Waters
Dreading The Night
The Order Of The Griffin Riders



Η ώρα των Άγγλων epic/doomsters Desolate Pathway, είχε έρθει. Μία απο τις μπάντες που ήθελα να δω, καθώς είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια. Εκεί γύρω στις 20:15, ανέβηκαν στη σκηνή του Temple και η ατμόσφαιρα γέμισε με doom riffs και επικές συνθέσεις. Η αλά Mark Shelton φιγούρα του Sealey στο μπάσο, η γυναικεία παρουσία της Mags στα τύμπανα και ο Vince Hempstead στην κιθάρα και φωνή, αποτελούσαν την τριάδα των Άγγλων doomsters. Ξεκίνημα με τα “Trojan War” και “Medusa’s Lair”, από το τελευταίο album της μπάντας “Of Gods And Heroes”. Οι θεατές είχαν φτάσει γύρω στους 50, όταν τα βαριά riffs των Άγγλων metallers δόνησαν τη σκηνή του venue. Συνέχεια με ένα νέο κομμάτι, όπως μας αποκάλυψαν και είμασταν οι πρώτοι που θα το ακούγαμε, Το “Visions Of Death”. Οι πρώτες σειρές, άρχισαν να “χτυπιούνται” υπό τους ήχους αυτού του ομολογουμένως πολύ καλού τραγουδιού.



Με ζεσταμένο ήδη το πλήθος, έπαιξαν τα “Desolate Pathway” και ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι το “Deadly Beauty”. Οι παρευρισκόμενοι, είχαν ανάψει για τα καλά πλέον και αυτοί που το διασκέδαζαν άρχισαν να αυξάνονται βοηθώντας και το group να αποδώσει καλύτερα. Η επαναφορά της μπάντας στο “Of Gods And Heroes”, ήρθε με τα “Enchanted Voices” και “The Winged Divinity” για να κλείσουν το show τους με ακόμα ένα νέο κομμάτι, το “Vampires Kiss” που νομίζω ότι ήταν και το καλύτερο από τα τρία. Μία μεστή εμφάνιση, από ένα δεμένο σχήμα που ήξερε τι ήθελε πάνω στη σκηνή. Νομίζω ότι ο κόσμος, το ευχαριστήθηκε αρκετά.



Desolate Pathway setlist:
Trojan War
Medusa’s Lair
Visions Of Death
Desolate Pathway
Deadly Beauty
Enchanted Voices
The Winged Divinity
Vampires Kiss



Μία απο τις ατραξιόν της βραδιάς, για μένα, ήταν οι Tidal Dreams. Με πέρασμα και από το μεγαλύτερο ευρωπαικό festival, το Wacken, είναι αν μη τι άλλο ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ελληνικής σκηνής. Γύρω στις 21:15, κατέλαβαν τη σκηνή του Temple και φυσικά τα… αυτιά των ακροατών. Ξεκίνημα με τα “Reach For The Sky” και “A Place In The Sun”, δύο αρκετά μελωδικά και πλέον θα έλεγα κλασικά κομμάτια του group. Η συνέχεια ανήκε σε δύο νέα τραγούδια από το πρόσφατο album του 2019, τα “Access Denied” και “King In The North”. Δύο κομμάτια στο στυλ του group, αρκετά heavy και μελωδικά, με το δεύτερο να διαπρέπει λίγο παραπάνω στα γούστα μου.



Η μπάντα επέστρεψε στο “Previsor”, και τα “Join The Crusades”, “Across The River Nile” και “Odyssey” ακούστηκαν και οι οπαδοί τα υποδέχτηκαν με ευχαρίστηση και αρκετό headbanging. Σειρά για το “Argonauts” από το “Once Upon A Tide”, το πιο γνωστό κομμάτι του group και ο κόσμος ανταπέδωσε με sing along και ασταμάτητο headbanging. Οι Tidal Dreams γύρισαν στον επερχόμενο δίσκο παίζοντας ένα πολύ δυνατό κομμάτι, αρκετά Priest-ικό, το “Hear The Engines Roar”. Η σειρά του “Midnight Rider” είχε φτάσει, εν μέσω τρελής αποθέωσης από το κοινό που πήρε φωτιά στο άκουσμα του riff.



Οι Αθηναίοι metallers, αφού μας ενημέρωσαν για ένα βίντεο κλιπ που θα κάνουν τη Κυριακή το μεσημέρι στις 2 ώρα στο σταθμό του μετρό στο Φιξ, έπαιξαν ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι για κλείσιμο, το “Warrior”. Ένα κομμάτι, αρκετά επικό, με ωραία μελωδία και εύκολο ρεφρέν. Οι Tidal Dreams, απέδειξαν γιατί θεωρούνται ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ελληνικής σκηνής και έκαναν το κόσμο αρκετά χαρούμενο με την μεγαλειώδη εμφάνιση τους. Αν και έλειπε το μπάσο, για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζουμε, η υπόλοιπη μπάντα κατάφερε να καλύψει αυτό το κενό παραπάνω από αξιοπρεπώς.



Tidal Dreams setlist:
Reach For The Sky
A Place In The Sun
Access Denied
King In The North
Join The Crusades
Across The River Nile
Odyssey
Argonauts
Hear The Engines Roar
Midnight Rider
Warrior



Η ώρα των heavy/black metallers Agatus, έφτασε πολύ γρήγορα. Με μία μικρή καθυστέρηση, ανέβηκαν στη σκηνή οι headliners της βραδιάς και ο κύριος λόγος του συγκεκριμένου live. Οι Αθηναίοι, ξεκίνησαν με το “The Weaving Fates” και μετά ασχολήθηκαν με το τελευταίο album τους “The Eternalist” που είχε τεράστια επιτυχία. Τα “The Eternalist” και “The Invisible”, ακούστηκαν για αρχή για να έρθουν τα “The Oath (Of Magic And Fire)” και “Gods Of Fire”, να φέρουν το χάος στο κοινό. Πρόκειται άλλωστε, για δύο εξαιρετικά κομμάτια τα οποία σε φέρνουν σε κατάσταση έκστασης και ανεβάζουν το ηθικό του κόσμου.



Οι Agatus συνέχισαν με το “The Eternalist” και έπαιξαν τα “Dreamer”, “Perils Of The Sea (Part II) και “At Dusk I Was Born”, που έφεραν ατελείωτο headbanging στους οπαδούς. Η μπάντα είχε ζεσταθεί για τα καλά και αυτό είχε τρομερό αντίκτυπο και στο πλήθος αλλά και στη ψυχολογία του group. Οι Agatus μας χάρισαν και ένα νέο τραγούδι, το “Destiny Calls”, το οποίο ήταν εξαιρετικό, στα τωρινά στάνταρ της μπάντας. Η συνέχεια ανήκε στα “Nightmares” και “Faustian Call”, όπου οι παρευρισκόμενοι επιδόθηκαν σε ανελέητο headbanging και sing along.



Το show είχε φτάσει στο τελικό στάδιο, και αφού η μπάντα ευχαρίστησε τους πάντες, έδωσε το τελευταίο “χτύπημα” στους θεατές. Δύο κομμάτια από το πρώτο album, σε εξαιρετικό παίξιμο, κάτι που έφερε μεγάλη χαρά στο κοινό, που είχε γεμίσει το Temple για χάρη των Agatus. Τα “King Of The Forest” και “Spirits From The Depths Of Earth”, μόλις ακούστηκαν έσπειραν το πανικό στους παρευρισκόμενους. Το τέλος βρήκε τη μπάντα να ευχαριστεί θερμά τους πάντες και το κοινό να ζητοκραυγάζει και να χειροκροτεί το group για την εμφάνιση του. Μία εξαιρετική εμφάνιση, από μια τρομερή μπάντα που δείχνει πόσο ψηλά βρίσκεται ο πήχης της απόδοσης κάποιων Ελληνικών σχημάτων και στις ζωντανές τους εμφανίσεις.



Agatus setlist:
The Weaving Fates
The Eternalist
The Invisible
The Oath (Of Magic And Fire)
Gods Of Fire
Dreamer
Perils Of The Sea (Part II)
At Dusk I Was Born
Destiny Calls
Nightmares
Faustian Call
King Of The Forest
Spirits From The Depths Of Earth

Στο τέλος, αυτό που μένει  είναι η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των θεατών. Αυτό είναι που μετράει, και σε αυτό πρέπει να προσβλέπουν τα group στα live που οργανώνουν. Άλλωστε  αν ο κόσμος μείνει ευχαριστημένος, θα ανταποδώσει όπως πρέπει στις μπάντες αυτή την ευχαρίστηση. Μία εξαιρετική βραδιά, που όποιος δεν ήρθε σίγουρα έχασε.

Καθώς επέστρεφα σπίτι, υπό τους ήχους του “The Eternalist”, σκεφτόμουν πόσο χαρούμενος είμαι που η Ελληνική σκηνή γνωρίζει άνθιση επί των ημερών μου…

Φωτογραφίες : Πέτρος Πεταλάς / Petros Elathan photography

655

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.