THE GREAT COMMISSION: “Heavy Worship”

Όπως ο Χριστός θέλησε να κηρυχτεί το ευαγγέλιο του, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έτσι και οι Αμερικανοί πιτσιρικάδες με τη νέα τους δουλειά και με τη μπάντα τους, θέλουν να γίνουν κοινωνοί και σκάφοι όπου και θα μεταδοθεί η μουσική τους παντού! Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν στο δελτίο τύπου τους κι έτσι ελπίζουν, κάνοντας με να βρεθώ μπροστά στο πρώτο “white metalcore” συγκρότημα!

Ναι! Μάλιστα αναφέρουν στη σελίδα τους στο facebook, πως κάθε show που παίζουν, είναι σαν να είναι το τελευταίο τους… σαν να παίζουν μπροστά και για τον ίδιο το Χριστό!!! Αλήθεια!! Όχι πως δε μ’ αρέσουν τα παλιά white metal συγκροτήματα και όχι πως δε το έβρισκα σαν μία καλή ιδέα, η οποία ξεφεύγει από το βαρετό και ηλίθια επίμονο σατανικό look (και ώρες ώρες, πονηρά προπαγανδιστικό!), αλλά έλεος ρε παίδες! Έλεος!!

Το όλο εγχείρημα είναι σίγουρα τίμιο από πλευράς μπάντας και μουσικά το “Heavy Worship” κινείται μεταξύ metal και hardcore, από μια Αμερικανική “point of view”. Και αυτό το λέω μιας και ως γνήσιοι Αμερικανοί υποκύπτουν στη μόδα, αλά Sonic Syndicate φάση, πιο brutal αν το θέλεις στη περίπτωση μας, αφού θεωρούν ως πρωτοτυπία τη συμμέτοχη της Angela (Arch Enemy) στα back vocals και στη κιθάρα!!

Ως μπάντα εμένα δε μου έδωσε τίποτα, σε κανένα από τα 11 τραγούδια του “Heavy Worship” και δυστυχώς (και εύχομαι να έχω άδικο σε αυτό), δε διαπίστωσα τίποτα παραπάνω, εκτός από τη μουσική έξι εφήβων που θέλουν να αποδείξουν στους γύρο τους, πόσο σκληροί είναι..!

Μιχάλης Κανακουσάκης

444