MANIMAL: “Purgatorio”

Τρίτο album για τους Manimal από τη Σουηδία, μετά το καλό “Trapped in the Shadows” του 2015, κυκλοφορούν μέσα στον Σεπτέμβριο το “Purgatorio”. Οι Manimal για όσους δεν τους γνωρίζουν παίζουν Heavy Metal με αρκετές επιρροές από ευρωπαικό Power.

Oι Manimal παρότι κυκλοφορούν το τρίτο τους δίσκο φέτος δεν είναι τίποτα νεούδια αφού ιδρύθηκαν το 2001, ενώ η σύνθεση της μπάντας παραμένει σταθερή από το 2013 και μετά με μπροστάρη τον τραγουδιστή Samuel Nyman. Επιρροές έχουν από όλα τα μεγαθήρια του Heavy Metal και κυρίως απο Judas Priest και τα album τους αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα μοντέρνου Heavy/Power Metal.

Στα περίπου σαράντα δύο λεπτά που διαρκεί το “Purgatorio” υπάρχουν δυναμικά κομμάτια όπως το mid-tempo “Manimalized” η το “Black Plague” που θυμίζει το “Painkiller” αλλά και κομμάτια όπως το “Purgatorio” η το “Behind enemy Lines” στα οποία οι Manimal έχουν ακολουθήσει μια πιο σύγχρονη euro power κατεύθυνση. ‘Ολα τα τραγούδια είναι αξιόλογα με καλές ιδέες, η παραγωγή είναι εξαιρετική και οι Manimal δείχνουν ότι έχουν δουλέψει πολύ με το Nyman να είναι ερμηνευτικά άψογος. Αυτό που λείπει από το δίσκο όμως είναι ένα πραγματικά μεγάλο κομμάτι που θα τον ανεβάσει επίπεδο.

Το “Purgatorio” μπορεί να μην είναι κάποιο αριστούργημα αλλά είναι ένας καλός δίσκος που έχει να προσφέρει στον ακροατή ανεβάζοντας και άλλο τις απαιτήσεις για τους Manimal.

596

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.