PRIMITAI: “The Calling”

Οι PRIMITAI μας έρχονται από την Αγγλία, ως ακόμα ένας απόγονος του NWOBHM, ο οποίος όμως δεν στέκεται απλά εκεί. Έκαναν την εμφάνισή τους με το πρώτο τους EP, “Buried Alive” (2005), ενώ το πρώτο τους full length album κυκλοφόρησε το 2007, με τον τίτλο “Through the Gates of Hell”. Ακολούθησαν τα “The Line of Fire” (2010) , “Rise Again” (2013), και “Night Brings Sanity” (2016).

Το “The Calling”, είναι λοιπόν το 5ο κατά σειρά ολοκληρωμένο project τους (από τη Dissonance Productions που διαθέτει και τους θρυλικούς Diamond Head!!), μετά από 13 και πλέον χρόνια ύπαρξης, που περιλαμβάνουν και εμφανίσεις με μεγαθήρια, όπως οι SEPULTURA, οι SAXON, οι SODOM, αλλά και ο BLAZE BAYLEY.
 
Η πορεία τους συνεπής, και τα προηγούμενα δημιουργήματά τους είναι εξίσου καλά με το τελευταίο, που συνολικά θα χαρακτηριζόταν εύκολα, πολύ ενδιαφέρον! Αυτοπροσδιορίζονται ως melodic metal band, αλλά το αποτέλεσμα του “The Calling”, ξεπερνάει και εξαϋλώνει ακόμα μια φορά ταμπέλες και στερεότυπα.
 
Η παραγωγή με εντυπωσίασε, όπως και οι συνθέσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα, μόνο βήματα προς τα εμπρός. Εκτός από μελωδικά, θα βρεις progressive στοιχεία, κάποιες epic αποχρώσεις, μέχρι και ψήγματα παλιού, ταχύτατου thrash! Αποτέλεσμα, να κερδίσουν πολλούς πόντους στο επόμενο μονοπάτι της διαδρομής τους στο χρόνο και να φτάσουν σε ένα ελκυστικό αποτέλεσμα. Δυνατές κιθάρες, drums να πηγαινοέρχονται από το “προσκήνιο” στο “παρασκήνιο”, φοβερές και εύστοχες πινελιές μπάσου, αλλά και αλλεπάλληλα solos, που χαρακτηρίζουν την μπάντα, γενικότερα στην πορεία της.

Ο δίσκος ανοίγει με το “Possess me”, μια instrumental εισαγωγή λίγο πάνω από λεπτό, πριν το “Demons Inside” αρχίσει να βαράει τα αυτιά μας, αργά αρχικά, αδυσώπητα στη συνέχεια, εναλλάσσοντας ρυθμό και ταχύτητα. Ακολουθούν τα δυνατά “Overdrive” και “Curse of Olympus”, στο οποίο εισάγεται ένα πολύ εντυπωσιακό “τύπου medley” μέρος περί τη μέση του, αμιγώς από μπάσο και drums. Και εκεί που λες, νάτη έρχεται η κοιλιά, το album συνεχίζει και ολοκληρώνεται απογειούμενο, αφού οι εναπομείνασες, είναι όλες αξιόλογες συνθέσεις, ολοκληρώνοντας ένα πολύ καλό δίσκο, που δεν αγγίζει την τελειότητα, αλλά σίγουρα προσπαθεί δεόντως και πλησιάζει να την φτάσει.

Προσωπικά, (όπως σχολίασε ευστοχότατα και ο φίλτατος φίλος Γιάννης στο report του για τη δεύτερη μέρα του Rockwave) αν επέλεγα (κι) εγώ να στήσω το Line-up της 20ης Ιουλίου, θα τους τοποθετούσα σίγουρα ως μία από τις μπάντες που θα ήταν στην ίδια μέρα, με τους ανεπανάληπτους και καθηλωτικούς Iron Maiden,(που μας πήραν τα μυαλά κυριολεκτικά!!!!!) και λόγω ποιότητας και προοπτικής live παρουσίασης, αλλά και ταιριάσματος υλικού.

Enjoy…. I did!

http://www.primitai.com

https://www.facebook.com/primitai

PRIMITAI :
Guy Miller (Vocals)
Sergio Giron (Guitar)
Scott Miller (Bass)
Srdjan (Guitar)
Jonathan Warren (Drums)

The Calling:
1.  Possess me
2.  Demons Inside
3.  Overdrive
4.  Curse of Olympus
5.  No Survivors
6.  Memories Lost
7.  Into the Light
8.  Into the Dark
9.  Tempest Returns
10.The Calling



626

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!