BROKEN MORNING: “Time for Retribution”

Μονολιθικό proto-rock υπό μοντέρνο ήχο είναι αυτό που προτείνουν οι Αθηναίοι Broken Morning στο νέο τους album “Time For Retribution”.

Μουσική περιορισμένων τεχνικών απαιτήσεων, με κύρια στοιχεία την απέριττή και άμεση φύση της, ιδιόρρυθμα φωνητικά από τον μπασίστα / τραγουδιστή Βασίλη Σωτηρίου (βαθιά φωνή, με χροιά ανάλογη του Nick Cave), ένα σύνολο κομματιών που έχει “καλοκαιρινό” DNA, υλικό που δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις μιας και στηρίζεται σε πολυδοκιμασμένες συνταγές που κρατούν στο rock στερέωμα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Κύριο ατού του “Time for Retribution” είναι τα πολύ καλά solo parts του Μιχάλη Φλουράκη τα οποία έχουν το ρόλο του groovy – από τον πολύ καλό drummer Δημήτρη Αντωναίο – ξεσπάσματος σε πολλές στιγμές ( όπως στο  desert psychedelic “Last Man on Earth” ή στο ομότιτλο track το οποίο έχει αέρα “hit”). Συνθετικά το album είναι υπεραπλουστευμένο και μέσα του κυριαρχούν επιρροές από Kyuss – και συνεπώς Monster Magnet και Spiritual Beggars – (“Sludge House” και “Thoughts on the Ledge” με τις Machine Head-ικές αρμονικές) όπως και άλλες ανάλογες του ύφους μπάντες.

Ο ήχος είναι πολύ δυνατός και επίσης αποτελεί άλλο ένα καλό στοιχείο σε ένα album που το μόνο σημείο το οποίο ίσως να είναι αμφιλεγόμενο να είναι η πολύ ιδιαίτερη φωνητική εκφορά, πέρα από το γεγονός ότι λείπουν οι κραυγαλέες συναισθηματικές κορυφές. Θα κουνήσεις το κεφάλι σου, αλλά αυτές οι στιγμές δεν είναι πολλές και ίσως η μπάντα να πρέπει να επικεντρωθεί σ’ αυτήν την αδυναμία. Εκτελεστικώς δεν υπάρχει κανένα παράπονο, όλα είναι άρτια τοποθετημένα.

Θεωρώ ότι το συγκεντρωτικό στίγμα που θέλουν να αφήσουν οι Broken Morning είναι η χαλαρή διάθεση. Απέχει από την πρωτοτυπία, αν και θα ήταν συμβατό άκουσμα για στιγμές πνευματικής νιρβάνας, όταν δεν θέλεις να σκεφτείς τίποτα. Είναι και καλοκαίρι, κάθεται και βαρύς ο μουσακάς, δεν είναι στιγμές να ιδρώνει πολύ – πολύ το μυαλό. Τσεκάρεις και κρίνεις φίλε αναγνώστη.

https://www.facebook.com/brokenmorning/

547

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.