BOLIDO: “Heavy Bombers”

Bolido στα Ισπανικά σημαίνει “Μετεωρίτης” και οι Χιλιανοί με αυτό το όνομα νομίζουν ότι θα κάνουν καριέρα, αλλά εμένα μου φαίνεται από αυτά που άκουσα ότι είναι σαν να μας πετάνε πέτρες…

Δεν ήξερα ότι δημιουργήθηκαν το 2010 και ότι το 2014 έβγαλαν το παρθενικό τους “We Rock”, μέχρι που πριν λίγες μέρες βγήκε το δεύτερο δισκάκι τους, “Heavy Bombers”.

Heavy Metal δεν το λες αυτό που παίζουν, αλλά κινούνται σε πιο Hard Rock ήχους με ψιλοευχάριστες συνθέσεις και εύπεπτες μελωδίες χωρίς όμως να σου μένει κάτι στο μυαλό. Με επιρροές όπως Judas Priest (ακούστε την φωνή του Johnny Trivino), Anvil και Malice θα έλεγα, το χιλιανό ντουέτο πατάει σε κλασικές φόρμες της Hard Rock μουσικής με αρκετές εναλλαγές στο ύφος του περιεχομένου του δίσκου, έτσι για να μην βαρεθείς βρε αδερφέ. Κομμάτια όπως “Win, Lose or Draw” και “Real Nature” τονίζουν την διαφορετικότητα και τεμάχια σαν το “Supersonic” και “Heavy Bombers” βγάζουν την πιο Heavy Metal αισθητική της μπάντας.

Έχουν άρτια παραγωγή και σούπερ ήχο, αλλά δεν έχουν ή καλύτερα δεν έβγαλαν σε εμένα, αυτό το κάτι που θα με ωθήσει να πατήσω το repeat.

Αναμένουμε προσθήκη μελών στους Bolido κι ευελπιστούμε σε εμπλουτισμό συνθέσεων.

528

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.