GRAVES AT SEA: “The Curse That Is”

Οι Graves At Sea ήταν για πολλά χρόνια το χειρότερα κρυμμένο μυστικό της doom/sludge κοινότητας.

Από το 2003 μέχρι και τώρα έβγαλαν μόνο μια χούφτα ep και split (με αξιόλογες πάντα μπάντες) και πάντα κατάφερναν να τραβήξουν την προσοχή της σκηνής με την ποιότητα της μουσικής τους αλλά ολοκληρωμένο άλμπουμ δεν έπαιζε.

Τώρα με τον πρώτο δίσκο τους έχουν να απαντήσουν σε πολλές προσδοκίες, και νομίζω τα καταφέρνουν μια χαρά. Το “The Curse That Is” είναι 76 λεπτά στυγνού doom/sludge metal και το λες και ισοπεδωτικό, αντλώντας επιρροές από το πιο ανεβασμένο crust/doom των Damad , το sludge metal των πολύ πρώιμων Mastodon, τον αργό, βαρύ ήχο των 13 και Burning Witch και κάπου ακούς  μέχρι και Bathor-ικούς ήχους έτσι για το γαμώτο. Πιο ατμοσφαιρικά σημεία υπάρχουν μεν αλλά παίρνουν δεύτερο ρόλο με πρωταγωνιστή τα αργά και mid-tempo riff οδοστρωτήρες και τα σκληρά φωνητικά που καθορίζουν τον ήχο στην πλειονότητα του άλμπουμ.

Μόνη ένσταση είναι λίγο το timing, σίγουρα όσοι ξέρανε τη μπάντα από παλιά θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι με τον δίσκο αυτό και θα τον προσθέσουν στις δισκοθήκες τους χωρίς ενδοιασμό, όλα αυτά τα χρόνια όμως η sludge metal σκηνή έχει διογκωθεί και έχουν εμφανιστεί δεκάδες καταπληκτικές μπάντες, και ενώ το “The Curse That Is” θα έσκιζε σε πωλήσεις αν έβγαινε πριν 5-6 χρόνια, δεν ξέρω αν σήμερα θα τραβήξει αρκετά την προσοχή μέσα σε τόσες κυκλοφορίες. Θα φανεί στην πορεία υποθέτω, την δικιά μου ψήφο εμπιστοσύνης πάντως την έχουν.

534

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.