DIBBUKIM: “Az A Foygl Un A Goylem Tantsn”

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε παρευρεθεί σε ένα barmitchva , έναν εβραϊκό γάμο ή έστω μια εβραϊκή σύναξη; Καμία; Λογικό… Ναι, αλλά εάν ήταν να πάτε σε κάτι τέτοιο, δε θα ήταν κρίμα να μην είχατε μαζί σας το ανάλογο soundtrack; Μη σκάτε πλέον, φίλοι μου!

Η λύση δόθηκε από τους Dibbukim, οι οποίοι μας προσφέρουν το απόλυτο Yiddish metal album για το 2011! Τι; Δε γνωρίζετε άλλα; Εμ, όταν μιλάει ο Λιακόπουλος δεν παρακολουθείτε! Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω γρι από τον τίτλο, ούτε από τους στίχους (και ας είχα παρακολουθήσει για ένα φεγγάρι αρχαία εβραϊκά), αλλά μουσικά δεν είναι άσχημοι… Τώρα, ποια η χρησιμότητα του εν λόγω δίσκου, θα σας γελάσω! Εάν γουστάρετε folk θα περάσετε πολύ καλά! Εάν έχετε νταραβέρια με εβραίους, θα το εκτιμήσουν! Εάν έχετε αίσθηση του χιούμορ, σε ότι αφορά το στυλ και το όλο concept που φέρει η μπάντα, τότε πάλι είστε οκ! Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση που όμοιά της δεν έχω ματαδεί και όσο και εάν δε θέλω να το παραδεχτώ, υπήρξαν αρκετές στιγμές που βρήκα τον εαυτό μου να του αρέσει αυτό που ακούει! Αλήθεια! Άσε λέει που το πρώτο τους single (ονόματι Oyfn Veg Shteyt a Boym”) “took the metal world by storm” που λέει και το δελτίο τύπου! Λέτε να γίνει trendy κάποτε το Yiddish metal και να έχω να το λέω πως ήμουν από τους πρώτους που άκουσε τους Dibbukim 541

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1411 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*