NECROPHAGIA: “WhiteWorm Cathedral”

Μάγισσες, μαύρα κεριά, νεκροταφεία, φέρετρα, μαύρη μαγεία, μια σατανίλα στην ατμόσφαιρα και ποιοτικό old school death metal. Νομίζω αυτά αρκούν για να μπεις στο κλίμα των Αμερικανών Necrophagia.

Οι horror death metal πιονέροι Necrophagia κυκλοφορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα (αν αναλογιστείς το παρελθόν τους) το έβδομο full- length τους και για τον γράφοντα ένα από τα καλύτερα της δισκογραφίας τους. Άλλο ένα θαύμα από τον frontman της μπάντας Killjoy DeSade το “WhiteWorm Cathedral”. Ακόμα πιο old school από τον προκάτοχο του, “Deathtrip 69”, το “WhiteWorm Cathedral” τόσο μουσικά όσο και ατμοσφαιρικά πετυχαίνει ακριβώς αυτό που ονομάζουμε horror death metal. Απαραίτητα τα samples που χρησιμοποιούνται σαν intros και outros των κομματιών, κλασικό αγαπημένο death metal με όμορφα κοφτά riffs και groovy ρυθμούς, στοιχειωμένα πλήκτρα να δημιουργούν το “τρίχα κάγκελο” feeling και εξαιρετικές συνθέσεις τέρμα αντοπροσωπευτικές του ήχου με εθιστικά και πιασάρικα (πάντα με την καλή έννοια) refrain όπως τα “Angel Blake”, “Fear the Priest”, “Coffins”, “Rat Witch” και το μαγευτικό ομότιτλο. Η τελευταία δουλειά της μπάντας δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε αγγίξει αφού πρόκειται για ένα δίσκο που απευθύνεται σε κάθε λογής ακροατή. Σαγηνευτικό, ευκολάκουστο και σχετικά νεκροφιλικό.

Ποιοτικότατη χρονιά για τον death metal ήχο και το “WhiteWorm Cathedral” το επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Ενδείκνυται για ακρόαση μετά τις 00:00.

416