1782/ACID MAMMOTH: “Doom Sessions Vol. 2”

SPLIT ALBUM

Είδος: Doom metal
Εταιρεία: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ιταλοί και οι Έλληνες έχουν προ πολλού θάψει την έχθρα τους μετά τον μεταξύ τους πόλεμο στα πλαίσια του Β’ ΠΠ και μάλιστα, πρόσφατα μοίρασαν τα ψάρια, της μεταξύ τους ΑΟΖ.

Εδραιώνοντας αυτή τη συμφωνία και μουσικά, η Ιταλική Heavy Psych Sounds, προστάτιδα του doom/heavy rock ήχου, κυκλοφορεί το δεύτερο “τεύχος” των Doom Sessions της, με την συμμετοχή των Σαρδήνιων 1782 και των Αθηναίων Acid Mammoth.

Εν συνεχεία του Doom Sessions Vol. 1 (review), όπου μοιράστηκαν χώρο οι Conan και Deadsmoke, το Vol. 2 είναι πολύ πιο κοντά στους Sabbath και στο παραδοσιακό doom, πιο ευνόητο και περισσότερο mainstream.

Οι 1782 πήραν το όνομα τους από το έτος της τελευταίας δίκης μάγισσας στην Ευρώπη, με κατηγορούμενη την κυρία Anna Goldi και ο ήχος τους θα προσελκύσει φίλους των Electric Wizard και Saint Vitus, ειδικά την περίοδο του Wino Weinrich. Εκτός από τα τρία πρώτα τραγούδια της κυκλοφορίας, οι 1782 συνεισφέρουν και το εξώφυλλο που είναι φιλοτέχνημα του κιθαρίστα τους Marco Nieddu.

Η δεύτερη πλευρά ανήκει στους Αθηναίους Acid Mammoth, που έχουν την ιδιαιτερότητα να φιλοξενούν στις τάξεις τους ένα πατέρα και τον γιο του στις κιθάρες, με τον Μπάμπαλη τον νεότερο να αναλαμβάνει και τα φωνητικά. Ταγμένοι, ψυχή και σώματι στους Black Sabbath, απευθύνονται σε περισσότερο κοινό και το σχήμα φαίνεται να είναι ένα από τα στοιχήματα της HPS.

Παρόλο που, μιλάμε για δυο διαφορετικές μπάντες, από δυο διαφορετικές χώρες, τα 6 κομμάτια που αποτελούν το “Doom Sessions Vol. 2”, έχουν μια θαυμαστή ομοιογένεια, τόσο μουσικά, όσο και από άποψη παραγωγής, κάνοντας να πιστεύεις πως πρόκειται για ένα καλά προμελετημένο “έγκλημα”.

Η δεύτερη κυκλοφορία της σειράς Doom Sessions στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ίσως και μεγαλύτερη από την προκάτοχο της. Μια ακόμη όμορφη συγκατοίκηση στο σπίτι του κυρ-Doom, που όπως σημειώνεται στο εξώφυλλο “Αυτό το ηχογράφημα θα σε κάνει να νιώσεις πράγματα που δεν έχει ξανανιώσει. Σας προτείνουμε να το ακούσετε όσο πιο δυνατά γίνεται, στο σκοτάδι και αν είναι δυνατόν με αναμμένα κεριά. Μην φοβηθείτε αν δείτε περίεργα πράγματα, είναι και αυτό κομμάτι του παιχνιδιού.”

Facebook: https://www.facebook.com/1782doom/
Instagram: https://www.instagram.com/1782_doom/
Bandcamp: https://1782doom.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/18HomXPmmtzcpTwaPQ0lFe

Official Site: https://acidmammoth.blogspot.com/
Facebook: https://www.facebook.com/acidmammoth/
Instagram: https://www.instagram.com/acidmammoth/
Bandcamp: https://acidmammoth.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6VM0lR9Yr3VeXe4ZYB5f7T

1013

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.