CONAN/DEADSMOKE: “Doom Sessions Vol. I”

ALBUM

Είδος: Doom/ Sludge
Δισκογραφική Εταιρία: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Ιουλίου 2020

H Heavy Psych Sounds έχει σηκώσει ένα μεγάλο κομμάτι του Ευρωπαϊκού stoner rock/doom ιδιώματος στις πλάτες της και συνεχώς προσφέρει αξιοπρόσεκτες κυκλοφορίες από συγκροτήματα της εδώ και της εκεί μεριάς του Ατλαντικού.

Τώρα, εγκαινιάζει μια σειρά με τίτλο “Doom Sessions” που στην πρώτη της έκδοση παρουσιάζει τους τιτάνες της βρετανικής doom sludge διανόησης Conan και τους ομοιοπαθείς Ιταλούς Deadsmoke.

Οι Conan παρουσιάζουν ένα 17-λεπτο, αργό σαν τον θάνατο, κομμάτι που είναι καθόλα αντιπροσωπευτικό της βαρύτητας του ήχου τους, αλλά και της υπομονετικής τους διάρκειας σε κάθε μουσική νότα. Η λασπωμένη παραγωγή του κομματιού είναι ενδεδειγμένη για να δημιουργήσει τα κατάλληλα συναισθήματα, τα οποία πολλαπλασιάζει η φωνή που έρχεται απεγνωσμένη μέσα από τους βάλτους. Μιας που η γενέτειρα τους, Liverpool στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από πολλά χρόνια, μάλλον αποφάσισαν να δώσουν στα sessions αυτά, το “Beheaded”, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2013 σε ένα split με τους Bongripper.

Οι Deadsmoke από την άλλη έχοντας περίπου τον ίδιο διαθέσιμο χρόνο, παρουσιάζουν δυο κομμάτια, που έχουν την τάση να γκρουβάρουν και να ψυχεδελίζουν περισσότερο από εκείνο των Conan. Οι Ιταλοί doomsters προέρχονται από το βαθύ roster της HPS και δείχνουν τον πολύ καλό τους εαυτό στο 11-λεπτο “Dethroned Concrete”. To δεύτερο κομμάτι τους πλησιάζει τα 6 λεπτά και είναι πολύ πιο heavy από τον προκάτοχο του. Χτίζει σιγά σιγά τη μελωδία του και όσο πάει ανεβάζει ταχύτητες (πάντα στα πλαίσια του αργόσυρτου όμως) και φαντάζει ένα μικρό μεζεδάκι σε όλους εκείνους που έχουν συνηθίσει τα μουσικά “σεντόνια” από τους μέντορες του είδους.

Καλοδεχούμενη η πρώτη αυτή συνάντηση με τα Doom Sessions, αλλά να δούμε πότε θα έρθει η επόμενη και αν ο πήχης θα παραμείνει τόσο ψηλά!

Facebook: https://www.facebook.com/hailconan
https://www.facebook.com/deadsmokedoom
Instagram: https://www.instagram.com/hailconan/
https://www.instagram.com/deadsmokedoom/
Twitter: https://twitter.com/hailconan
Bandcamp: https://conan-conan.bandcamp.com/
https://deadsmokedoom.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/11tiA94VlUZOUTVCdQYw3a
https://open.spotify.com/artist/59Flx3mUU1pu5bt1o6dB76

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.