Samsara Blues Experiment, Half Gramme of Soma (27/05/2017) Fuzz Club

Δεύτερη μέρα συνεχόμενη στον ίδιο συναυλιακό χώρο μου έχει ξανασυμβεί να βρεθώ.

Το βράδυ της Παρασκευής είδα ως απλός θεατής τους Mayhem να αποδίδουν ολάκερο το “De Mysteriis Dom Sathanas” και το επόμενο ήρθα και πάλι στο Fuzz Club για τους Γερμανους SBE.

Για ορεκτικό επιπλέον, σερβιρίστηκαν στο αυτί των μπόλικων παρευρισκόμενων οι Αθηναίοι Half Gramme of Soma, παρουσιάζοντας το νέο τους πόνημα, “Groove is Black”.

Με τις πρώτες νότες του μπάσου, ο συμπαθέστατος frontman τους, άρχισε να λικνίζεται σαν φίδι υπό ήχους φακίρικης φλογέρας. Το ιδιαίτερο στυλ κίνησης του σε συνδυασμό με την ιδανική του φωνή για heavy rock στα πρότυπα των Nightstalker, το οποίο πλέον εκφράζουν οι HGOS, είναι αυτό που σε κρατάει περισσότερο και σε ξεσηκώνει ακόμα και αν δεν εντυπωσιάζεσαι από όλα όσα ακούς.

Αν και η φωνή θαβόταν που και που στην δυνατή ένταση των υπολοίπων οργάνων, ο ήχος ήταν καλός και το κοινό ακολούθησε την γκρούβα τους. Πολύ καλή εμφάνιση που θα με κάνει να ακούσω προσεκτικά το album.

Λίγη αναμονή χρειάστηκε για να ετοιμαστεί η σκηνή για τους Samsara Blues Experiment και με το πρόγραμμα εμφάνισης να τηρείται μέχρι κεραίας, το ψυχεδελικό τρίο ξεκίνησε δουλειά στις 22:30.

Είχα να δω τους κυρίους αυτούς από το 2013, αλλα γνωρίζοντας την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα τους στην Ελλάδα, το κατάμεστο Fuzz δε μου προξένησε καμιά έκπληξη.

Έχοντας πρόσφατα την ευτυχία να απολαύσω το νέο τους album για το review, και επιπλέον τη γνώση πως πλέον έμειναν τρεις, με τον μπροστάρη τους, κουρεμένο ξυρισμένο και με αυξημένο ρόλο, είχα την περιέργεια να τους ξαναδώ.

Ο Christian Peters ντυμένος κυριλέ με πουκάμισο και το νέο του κοντοκουρεμένο καθώς πρέπει look έδωσε τα ρέστα του τραγουδώντας, παίζοντας κιθάρα και χειρίζοντας τα samples κτλ., έχοντας πλάι του τον πελώριο Hans Eiselt στο μπάσο, το οποίο είναι η ραχοκοκαλιά του ήχου τους, και πίσω του τον εξαιρετικό Thomas Vedder στα τύμπανα.

Ξεκίνησαν με το πρώτο κομμάτι του νέου album “One with the Universe”, που τιτλοφορείται “Vipassana” και το πολυπληθές κοινό άρχισε να χάνεται στον κόσμο των SBE.

Συνέχισαν με “Shringara”, “Sad Guru Returns”, “One with the universe”, τελειώνοντας το set με φόρο τιμής στο πρώτο τους full length, παίζοντας βεβαίως και το μεγάλο τους hit “Center of the Sun”.

Ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός, το συγκρότημα εκστασιάστηκε με το γεμάτο Fuzz παίζοντας όσο καλύτερα μπορούσε για να μας ευχαριστήσει.

Από πλευράς σκηνικής παρουσίας όμως, έμοιαζαν λίγο νωχελικοί με τον γίγαντα Hans να κουνιέται όσο περισσότερο μπορεί, αφού ο Christian ήταν απασχολημένος με τα μπλιμπλίκια και ελλείψει δεύτερου κιθαρίστα η εικόνα φαινόταν λίγο κενή.

Ένα ακόμη βράδυ γεμάτο προοδευτικό heavy rock έφτασε στο τέλος του αφήνοντας εκατοντάδες ικανοποιημένους.

Well done to all!

photos: Cristina Alossi

581

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.