RAGE: “Resurrection Day”

ALBUM

Είδος: Heavy/Power metal
Δισκογραφική: Steamhammer / SPV
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2021

Νέος δίσκος Rage, νούμερο 24 παρακαλώ! Η μπάντα του θεούλη Peter “Peavy” Wagner εδώ και 35 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του metal, με αρκετά «παράσημα» στο πέτο και σε γενικές γραμμές οι μουσικές προτάσεις τους αποτελούν εγγύηση για τον metal οπαδό. Βέβαια οι εποχές που οι Rage μεσουρανούσαν έχουν περάσει εδώ και καιρό, αλλά τουλάχιστον πάντα κυκλοφορούν αξιοπρεπείς δίσκους που τιμούν την ιστορία τους. Ένας τέτοιος δίσκος είναι το νέο τους «παιδί», το “Resurrection Day”.

Καταρχάς είχαμε αλλαγές στο line up. Αποχώρησε ο κιθαρίστας Marcos Rodríguez και ήρθαν στη μπάντα οι κιθαρίστες Jean Bormann και Stefan Weber. Πλέον οι Rage είναι τετραμελής μπάντα και αυτό έχει αντίκτυπο και στον ήχο τους που ακούγεται πιο «γεμάτος». Τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Η μπάντα παίζει στο ίδιο στυλ που αγαπάμε εδώ και χρόνια, η παραγωγή αγγίζει το τέλειο και μάλιστα οι Rage συνεχίζουν την συνεργασία με τον Ισπανό μαέστρο Pepe Herrero, ο οποίος κάνει τις ενορχηστρώσεις σε τέσσερα κομμάτια (“Resurrection Day”, “The Age Of Reason”, “Traveling Through Time” και“Black Room”) και το εξώφυλλο είναι στο κλασικό στυλ των Γερμανών, το οποίο φιλοτέχνησε και πάλι ο Γάλλος, Stan-W Decker.

Στιχουργικά το “Resurrection Day” μπορεί να μην είναι concept, αλλά τα 12 κομμάτια του μιλάνε για την ιστορία του ανθρώπινου είδους από την φιλοσοφική και ψυχολογική πλευρά. Ο δίσκος διαθέτει αρκετή ποικιλία και μπορείς να βρεις thrashy κομμάτια όπως τα “Virginity”, “The Age Of Reason” και “Extinction Overkill”, ωραίες mid-tempo συνθέσεις όπως “Arrogance And Ignorance” και “Monetary Gods”, ανθεμικά τραγούδια σαν τα “Resurrection Day” και “A New Land”, ακόμα και κλασική μπαλάντα σαν το “Black Room”.

Παρόλο που οι δυο κιθαρίστες μπήκαν τώρα στην μπάντα, έχουν καταφέρει και έχουν δέσει με του υπόλοιπους, με τους Rage να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Βγάζουν τρομερή ζωντάνια στο παίξιμό τους και νομίζεις ότι έχεις να κάνει με συγκρότημα που τώρα ξεκίνησε. Ο Vassilios “Lucky” Maniatopoulos είναι εκπληκτικός πίσω από τα τύμπανα και αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» της μπάντας. Κάθε χτύπημά του, το νιώθεις και εσύ. Ο “Peavy” παραμένει αγέραστος, η φωνή του δεν έχει πειραχτεί ιδιαίτερα από το πέρασμα του χρόνου, και δείχνει αρκετά ακμαίος. Όλα τα κομμάτια είναι άνω του μετρίου, ακόμα και ένα-δύο που υστερούν σε σχέση με άλλα, με το “Resurrection Day” να κερδίζει διαδοχικές ακροάσεις με το σπαθί του.

Φυσικά και δεν παίζουν κάτι καινούριο οι Rage και ούτε βάζει υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς, αλλά το “Resurrection Day” έχει αρκετές αρετές και δεν είναι από τα album που εύκολα θα αφήσεις, αν το ακούσεις. Για άλλη μια φορά οι οπαδοί των Rage δεν θα απογοητευτούν και θα αναφωνήσουν «Είναι τρελός ο καραφλός»!

Facebook: https://www.facebook.com/RageOfficialBand

1112

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.