NEAL SCHON: “The Calling”

Το να γράψεις κάποια πράγματα για έναν μουσικό της εμβέλειας του Neal Schon είναι κάτι πολύ δύσκολο από την στιγμή που ο συγκεκριμένος μουσικός ασχολείται με τα μουσικά δρώμενα σχεδόν 45 χρόνια!

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Να πω πως ήταν μέλος του Santana στις αρχές της δεκαετίας των 70’s ή να καταπιαστώ με τους θρυλικούς Journey των οποίων το ταξίδι ξεκίνησε το 1973 και με τους οποίους κέρδισε τα πάντα; Και όταν λέω τα πάντα αναφέρομαι στο γενικό πακέτο, από φήμη μέχρι λεφτά, δόξα και καταξίωση ως ένας από τους κορυφαίους μουσικούς στον κόσμο. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω και την συμμετοχή του στα supergroup των Hardline (Double Eclipse) και Bad English, καθώς επίσης και στην συμμετοχή του σε διάφορα projects και ως guest στους Joe Cocker, Sammy Hagar, Paul Rodgers, Larry Graham, Betty Davis και Michael Bolton μεταξύ άλλων. Έτσι λοιπόν φτάνουμε αισίως στο τώρα και στη ολοκαίνουρια δουλειά του μεγάλου αυτού βιρτουόζου το οποίο τιτλοφορείται “The Calling”.

Στο νέο άλμπουμ ο Neal Schon κάνει τα πάντα εδώ, ή σχεδόν τα πάντα αφού είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, παίζει μπάσο και βεβαίως- βεβαίως για την κιθαριστική δουλειά η οποία είναι συγκλονιστική. Στο “The Calling” θα συναντήσουμε και τον γνωστό από τους Journey, Steve Smith στα drums. Στα keyboards έχουμε την συμμετοχή δυο κορυφαίων του είδους όπως είναι ο Igor Len και ο Jan Hammer (Jeff Beck, Mahavishnu Orchestra, Miami Vice soundtrack).

Στο άλμπουμ λοιπόν θα ακούσουμε δώδεκα πραγματικά εκπληκτικές, σε έμπνευση, κιθαριστικές συνθέσεις αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη οι οποίες ακροβατούν ανάμεσα σε hard rock φόρμες, blues και jazz/funkier συνθέσεις και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο μοναδικός σαν κιθαρίστας είναι ο Neal Schon.

Χωρίς φλυαρίες και περιττά ταχυδακτυλουργικά πράγματα ο Schon μας παρασύρει σε ένα μοναδικό μελωδικό και γκαζάτο ταξίδι ξεδιπλώνοντας κάθε πτυχή του ταλέντου του. Πραγματικά συγκλονιστικό άλμπουμ και απαραίτητο για κάθε λάτρη της εξάχορδης!

451