UPON REVIVAL: “Epiphany” EP

Για πρώτη φορά στην αρθρογραφική (ή και σκέτο γραφική) μου ζωή θα χρησιμοποιήσω τον όρο “Female Fronted”.

Κι αυτό γιατί θα προσπαθήσω να περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ τους Upon Revival από την Αθήνα κι όπως οι ίδιοι δηλώνουν στη σελίδα τους στο FB, παίζουν alternative metal/modern rock. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι πολύ σχετικός γιατί οι έννοιες αυτές είναι τόσο ευρείες που θα πρέπει να ρίξεις τα κόκκαλα των σαμάνων για να καταλάβεις τι παίζει.

Όμορφα γυναικεία φωνητικά και μουσική που περνάει ξυστά από τους Evanescence, χωρίς να είναι τόσο παρωχημένος ο ήχος τους και ίσως κάτι ανάμεσα στη βαρύτητα των Within Temptation και την ελαστικότητα των Skunk Anansie (στις πιο σκληρές στιγμές τους), με τις κιθάρες να χάνονται και σε πιο κλασικές metal δομές.

H παραγωγή είναι δυνατή κι αποδοτική, τόσο που βοηθάει να αναδειχτεί ο φρέσκος ήχος των Upon Revival, που θα πρέπει να παλέψουν σκληρά στο μέλλον για να αυξήσουν τη δημοτικότητα τους σε ένα χώρο που έχει τόση εκπροσώπηση που χάνεται κόσμος πολύς.

Θετική λοιπόν η άποψη μου για το “Epiphany”, αφού κατάφεραν να με κρατήσουν σε ένα είδος που σε γενικές γραμμές με έχει κουράσει.

Μπορείτε να τους παρακολουθήσετε από κοντά στην παρουσίαση του παρόντος στο six dogs το Σάβατο 20 Μαΐου ή το καλοκαίρι στο Chania Rock Festival, να κάνετε και τα μπανάκια σας!

Σαπόρτ γιορ λόκαλ σήν!
 

514

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.