DAYS OF ANGER: “Death Path”

Ήδη αρκετά αξιόλογα debut albums έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο τρέχον έτος. Ένα από αυτά (ίσως) είναι και το “Death Path” των Σουηδών Days Of Anger. Το συγκρότημα που μετράει μόλις ένα χρόνο ύπαρξης κυκλοφορεί τον δίσκο του από τη Massacre Records.

Το “Death Path” είναι αμφιλεγόμενα αξιόλογο και το αν θα αρέσει εξαρτάται από το τι ζητάει κανείς από ένα σύγχρονο thrash metal συγκρότημα. Ο δίσκος ποικίλει από κιθαριστικές διαθέσεις που όμως σε κάθε περίπτωση παραμένουν επιθετικές και πορωτικά heavy. Σε σημεία είναι πιο κλασσικό Thrash παραλήρημα και σε άλλα είναι χαοτικά riffs με πιο απαισιόδοξες ίσως νότες οι οποίες στηρίζουν και τα νοήματα των στοίχων. Επίσης πάντα, μα πάντα, υπάρχει ένας καταπληκτικός ρυθμός που σε ξεδιψά από άποψη headbanging. Μάλιστα σε συγχρονισμό με τα φωνητικά σου θυμίζουν αμυδρά τους Slayer (Προσοχή! Όχι τον Araya).

Και περνάμε τώρα στο δεύτερο σημαντικότερο σημείο στο οποίο εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε ένα νέο album: τους στοίχους. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην παγίδα στην οποία και δυστυχώς πέφτουν οι Days Of Anger. Μιλάμε για την παγίδα του να γίνεις cliché. Αυτό καταφέρνουν στο μεγαλύτερο μέρος της στιχουργίας οι Σουηδοί αφού σε κομμάτια όπως τα All Pigs Must Die και “Fuck That (Silly God)” αρέσκονται στο να εξαπολύουν το μίσος τους με τον ωμότερο αλλά και πιο απλό τρόπο σε “ανώτερες εξουσίες”. Φυσικά αυτό είναι κάτι αν μη τι άλλο χιλιοειπωμένο από μυριάδες μπάντες. Γι’ αυτό και ίσως στους ακροατές θα τους προσφέρει μια στιγμιαία… “κάθαρση” είτε θα τους αφήσει αδιάφορους.

Πολύ καλός ήχος που στηρίζει την καλή μουσική που παίζουν οι Days Of Anger μαζί με ανούσιους πλέον και συνηθισμένου (μέχρι αηδίας) στίχους που ίσως κάποιοι συμμεριστούν. Η εξέλιξη είναι αυτή που θα βοηθήσει την καριέρα των Days Of Anger και προσωπικά πιστεύω πως αυτό θα γίνει και σε μεγάλο βαθμό. Προς το παρόν ακούμε το απλά-καλό-για-αρχή Death Path και περιμένουμε νεότερα.

453