DATURA4: “Hairy Mountain”

Ένας χρόνος πέρασε από όταν μου ζητήθηκε να γράψω τη γνώμη μου για το ντεμπούτο album των Datura4, “Demon Blues” (διαβάστε εδώ), ενός κουαρτέτου από τη χώρα των καγκουρό.

Οι Dom Mariani (The Stems, κιθάρα και φωνή) και Greg Hitchcock (You Am I, New Christs,κιθάρα και φωνή), μαζί με τους Warren Hall (τύμπανα) και Stu Loasby (μπάσο) επιστρέφουν σε μεγάλα κέφια και παίζουν και πάλι ψυχεδελικό garage που θα γουστάρουν όσοι αγαπούν τους Black Rebel Motorcycle Club και λοιπούς συγγενείς.

Με το εναρκτήριο “Fool’s Gold Rush” σε κερδίζουν με τη θετική ενέργεια τους και τα 52 λεπτά περνούν νερό. Εκτός του ψυχεδελικού garage των 60s-70s, οι Datura4 έχουν επηρεαστεί και από πιο hard rock ήχους, τύπου Deep Purple και Creedence Clearwater Revival, και προσφέρουν ένα revival δίσκο, το ίδιο όμορφο με το ντεμπούτο τους.
Το εξώφυλλο, όπως και το προηγούμενο, δείχνει ακριβώς αυτό που θέλει να πει το περιεχόμενο του δίσκου και ομορφαίνει το όλο εγχείρημα.
Highlights τα “Fool’s Gold Rush”, “Confide in Me” και “Too much (or not enough)”.

Δεν χρειάζεται να είσαι βιντατζάκιας ή κλασικοροκάς, αν σου αρέσει η όμορφη rock μουσική, οι Datura4 θα σε κάνουν να σιγοτραγουδήσεις και το album τους, ίσως να μείνει για πολύ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου.

484

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.