THE AQUA BARONS: “Southeast Stompers”

Ήλιος, κορίτσια, άμμος ανάμεσα στα δάχτυλα, pina collada, κύματα, σανίδα… surf rock!

Κομμάτι μιας μικρής, αλλά εξαίρετης καλοκαιρινής rock n roll σκηνής που έχει στο roster της μπάντες σαν τους Invisible Surfers, The Titanics, Dirty Fuse και τους Κορίνθιους The Aqua Barons για τους οποίους μιλάει αυτό το κείμενο.

Βγάλε από το πατάρι τα χαβανέζικα πουκάμισα και περίμενε να ακούσεις μουσική εμπνευσμένη από Dick Dale, The Ventures και Beach Boys, αλλά κι από τα ρεμπέτικα βεβαίως βεβαίως, μιας που το πρώτο κομμάτι ονομάζεται “Αναστενάρης”.

Με έντονο το rockabilly στοιχείο, αλλά και μια εσάνς νησιών Καραϊβικής, οι Aqua Barons δένουν κόμπο τον Μανώλη Χιώτη με την ska μουσική, τους Αμερικάνους surfers, ακόμα και τους Zombies δημιουργώντας ένα soundtrack για αμμουδιές που θα σε συνοδεύσει στο αραλίκι και το μπανιστήρι.

Εκεί που δεν χρειάζονται λόγια και τα κάστρα τα χαλάει το κύμα, η μουσική γεμίζει κάθε κενό με τους Υδάτινους Βαρόνους. Μακροβούτι, μπίρα, ροκερολ!

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.