HOODED MENACE: “Gloom Immemorial”

Οι death/ doom metallers Hooded Menace, μετά από το EP που κυκλοφόρησαν στις αρχές του έτους και το split με τους Loss που βγήκε το Μάιο, επανέρχονται με μια συλλογή- δώρο για τους fan τους.

Από το 2007 που έχουν δημιουργηθεί, έχουν κυκλοφορήσει λογής EP και split, σε μορφή βινυλίου κατά κύριο λόγο, τα οποία είναι αρκετά δυσεύρετα. Το “Gloom Immemorial” αποκαθιστά την τάξη, μιας και μέσα σε ένα cd 75λεπτης διάρκειας το σχήμα συγκεντρώνει όλα (ναι όλα) τα διάσπαρτα κομμάτια τους από το 2007 έως και σήμερα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το “Necrotic Monuments” EP, το οποίο εμπεριείχε δύο διασκευές σε Eternal Darkness και Witchfinder General. Οτιδήποτε άλλο έχουν κυκλοφορήσει σε split ή EP οι Φιλανδοί, θα το βρείτε στο “Gloom Immemorial”.

Σαφέστατα, άπαξ και δεν είστε fan της μπάντας, η εν λόγω αγορά φαντάζει περιττή, αν όμως είστε, έχετε κάθε λόγο να τρίβετε τα χεράκια σας και να σταματήσετε να ψάχνετε τα 7” και 12” βινύλια σαν παλαβοί.

Σε περίπτωση που θέλετε να τσεκάρετε γενικότερα το σχήμα, το full length “Effigies of Evil” του 2012, θαρρώ πως είναι ιδανική αρχή.

440

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.