UNHOLY RITUAL

Μετά το πολύ καλό “Rex Mundi”, ήρθε η ώρα για τη δεύτερη μαυρομεταλική επέλαση τον Unholly Ritual! O Erevos (φωνή) ή κατά κόσμον Βαγγέλης μας δίνει την ευκαιρία να “ρίξουμε” μια σύντομη ματιά στις απόκρυφες τελετές του νέου άλμπουμ τους “Finis Origine Pendet”, αλλά και στην ίδια τη μπάντα!

Φίλε Βαγγέλη σε χαιρετώ και χαίρομαι που τα ξανάλεμε! Δώσε μας μερικές πληροφορίες για το συγκρότημα και για τα μέλη του!
Λοιπόν, το συγκρότημα υπάρχει θεωρητικά από το 1997 και πρακτικά από το 2001 που κυκλοφορήσαμε το πρώτο demo “Denial from Heaven”! Η μπάντα απαρτίζεται από το Drackon στο μπάσο, τον Talos στα ντραμς, ο Ad Ventus στη κιθάρα, ο Q-snc στα πλήκτρα και Erevos στη φωνή!

Το “Finis Origine Pendet”, είναι η δεύτερη κυκλοφορία σας, μετά το πολύ καλό και βλάσφημο “Rex..” . Ποιες είναι η αντιδράσεις του κόσμου ως τώρα;
Μέχρι τώρα πολύ θετικές, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα, μιας και το όλο επιχείρημα δε γίνεται μέσω κάποιας εταιρίας αλλά με τη προσωπική μας εργασία και χρηματοδότηση!

UNHOLY RITUAL

Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους και τη μουσική της μπάντας;
Τους στίχους, τους γράφω εγώ αποκλειστικά σε αυτό το e.p! Στο “Rex Mundi”, είχε γράψει και ο Q snc μερικούς για το “Childish Fears”. Όσον αφορά τη μουσική, την γράφουν ο Ad Ventus και ο Q snc, με εξαίρεση το “Death Before Dishonor”, στο οποίο βοήθησε και ο A.Z!(Session μέλος τον Unholy Ritual και μέλος τον Gospel of Grief, Obsecration).

Παρατηρώ πως το τραγούδι “Death before dishonor”, έχει ένα δεύτερο τίτλο. Τι σημαίνει αυτό; Αν και δεν έχω τους στίχους, καταλαβαίνω πως μάλλον είναι ένα τραγούδι με πολεμικό περιεχόμενο…
To “Death Before dishonor” είναι και το αγαπημένο μου από το E.P! Αναφέρετε στους καμικάζι και στις απέλπιδες προσπάθειες τους να προστατέψουν τη μικρή τους χώρα ενάντια σε μια υπερδύναμη, μετατρέποντας τους εαυτούς τους, σε ιπτάμενες βόμβες! Ο συγκεκριμένος άγνωστος ήρωας του τραγουδιού, είναι πιλότος σε ένα nakajima ki 43 hayabusa! Ένα από τα γρηγορότερα αλλά και ένα από τα φτωχότερα, από άποψη θωράκισης αεροπλάνα, του Β’ Παγκοσμίου πολέμου! Ιπτάμενο φέρετρο!!! Ξέρεις αυτά τα παιδιά, ήταν μικρότερα

unholy ritual

από 25 χρονών και έδωσαν τη ζωή τους, ώστε να προστατέψουν τις οικογένειες τους και τα ιδανικά τους! Στιγμάτισαν την ιστορία, με το θάρρος και την αυτοθυσία τους. Ήταν θα μπορούσαμε να πούμε, οι μοντέρνοι Σπαρτιάτες, που έπεσαν στις δικές τους Θερμοπύλες, εγκλωβισμένοι εξαιτίας τον παρανοϊκών σχεδίων του αυτοκράτορα τους!

Και μιας και μιλάμε για στίχους, θέλω να σου κάνω μια ερώτηση που έχω ξανακάνει και αλλού, μα θα ηθελα και τη δική σου άποψη επί του θέματος! Νομίζεις πως η σατανική θεματολογία, έχει γίνει βαρετή και πως ο κόσμος, ίσως θεωρήσει πως μπάντες όλου του φάσματος του metal, που χρησιμοποιούν κάτι τέτοιο, ότι απλά δε πείθουν πια;! Μήπως με όλη αυτή τη “κακία”, παίρνουμε πολύ σοβαρά τους εαυτούς μας και χάνουμε τη συνολική εικόνα της χαράς και δύναμης που δίνει αυτή η μουσική;
Κοίτα, κάθε άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με το black metal, είτε σαν ακροατής είτε σαν μουσικός, θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό το παρακλάδι τις Metal μουσικής και ιδεολογίας, είναι τρόπος ζωής και όχι απλά μια μουσικούλα για να περάσει η ώρα! Έτσι δεν είναι Μιχάλη; Έχει αντιχριστιανικό και κάποιες φορές σατανικό υπόβαθρο σίγουρα, όπως έχει και αποκρυφιστικό χαρακτήρα! Αυτό δεν αλλάζει, έτσι ξεκίνησε και έτσι οφείλει να συνεχίσει! Γι’ αυτό φτιάχτηκε και ξεκαθάρισε τη θέση του μέσα στη metal οικογένεια!! Το θέμα είναι το θέμα είναι το τι θέλει να προβάλει, το κάθε συγκρότημα μέσα από τη δουλειά του! Αν θέλουν να το εκφράσουν οπτικά, με ανάποδους σταυρούς, σύμβολα κ.τ.λ. Be my guest, είμαι κι εγώ ένας από αυτούς! Χριστιανικές metal μπάντες να μη βλέπω και όλα τα’ αλλά παλεύονται. Τώρα όσον αφορά το κακό, οφείλω να ενημερώσω, πως όποιος πιστεύει ότι το black ή ο σατανισμός, αντιπροσωπεύει το κακό όπως το αντιλαμβάνονται, μάλλον δεν έχει διαβάσει τη Παλαιά Διαθήκη ή έστω να παρατηρήσει τη πορεία και τα έργα τον καλών θρησκειών και πατέρων! Ούτε στο νυχάκι του “καλού θεού” δε φτάνουμε και όποιος έστω και επιφανειακά ασχολήθηκε με τον αποκρυφισμό, γενικά γνωρίζει ότι ουδεμία σχέση με το “κακό” έχει, εκτος μερικών σκοτεινών εξαιρέσεων!=

Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε στο “At Stage Studios” στη Γερμανία. Θεωρείς πως εκεί γίνεται καλύτερη δουλειά;
Όχι η ηχογράφηση μονό! Το mix και master εδώ! Υπάρχουν σωστά studio στην Ελλάδα.. με τη νοοτροπία παίζει το πρόβλημα! Άρα ναι, δυστυχώς γίνεται καλύτερη δουλειά στο εξωτερικό και παραδίδεται και στους χρόνους που ορίζει ο καλλιτέχνης και όχι το αντίθετο! Κοστίζει περισσότερο, αλλά δε κυνηγάς το κάθε μακακα να σου παραδώσει τη δουλειά σου, λες και σου κάνει χάρη! Μιχάλη το Rex Mundi, καθυστέρησε 2 χρόνια να βγει, ενώ το είχαμε ηχογραφήσει, γιατί πήγαινε από studio σε studio! Γάμα τα με μεγάλα γράμματα!

UNHOLY RITUAL

Τα πλήκτρα πρωταγωνιστούν στις συνθέσεις σας! Αυτό σας δίνει τρομακτική ατμόσφαιρα, θεωρείς όμως ότι μπορεί να σας αποδυναμώνουν;
Δεν θέλω να το παίξω παλιός και άλλα τέτοια “ποζεριλίκια” αλλά από μικρό παιδάκι 15 χρόνων, αποφάσισα να ασχοληθώ με μπάντες πρακτικά και επειδή ο αγαπημένος μου τραγουδιστής/συνθέτης/ ήταν ο King Diamond που χρησιμοποιούσε πάρα πολύ τα πλήκτρα και στα δυο του συγκροτήματα φτιάχνοντας τέτοια ατμόσφαιρα στην μουσική του που νόμιζες ότι ο διάολος μετακόμισε μέσα στο κεφάλι σου και χορεύει μαζί με τις νύμφες τον δασών και άλλα τέτοια… Έτσι αποφάσισα όποιο group έφτιαχνα εγώ, θα έχει και πλήκτρα! Αλήθεια η ζωή μου άλλαξε όταν άκουσα το …at the graves …για πρώτη φορά σε ηλικία 13-14 χρονών από τον μεγαλύτερο αδερφό μου (Α ρε Κωστάκη μας έκαψες!). Όσον αφορά το αν μας αποδυναμώνουν δεν θα το έλεγα, μιας και τα πλήκτρα σπρώχνουν την όλοι μουσική σε υψηλότερα επίπεδα κάβλας! Την ολοκληρώνουν σε βαθμό που δεν θα το σκεφτόμουν ούτε για αστείο να μην έχω πλήκτρα στα τραγούδια μας!
Τώρα υπάρχουν και όλοι αυτοί οι “πολλοί κακοί” που δεν μπορούν τα πλήκτρα τους ακούγονται φλώρικα.. σε όλους αυτούς έχω να πω πηγαίνετε να γαμ..! Ακούστε Bathory, Emperor, King Diamond, Dark Funeral, Behemoth, Celtic Frost και όλες αυτές τις μπάντες, που χρησιμοποιούν πλήκτρα στα τραγούδια τους και μάθετε ότι οι πατέρες του black χρησιμοποιούσαν πλήκτρα και δεν μιλάω για το new wave of Norwegian black metal Mayhem κ.τ.λ. Μιλάω για Celtic Frost Mercyfull Fate, Bathory πολύ πριν γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ old school και majestic black metal!

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Aκούτε όλοι τα ίδια πράγματα;
Οι επιρροές του κάθε μέλους είναι ξεχωριστές. Γενικά θα σου αναφέρω ότι τους Slayer, King Diamond, Diamanda Galas, Dead Can Dance, Iron Maiden Pantera, Necromantia , Marduk, Emperor…κ.τ.λ. Αυτές τις μπάντες γουστάρουμε όλα τα μέλη και όσον αφορά τις επιρροές, Emperor, Dimmu Borgir. Βέβαια σε αυτό το cd προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον προσωπικό χαρακτήρα/ήχο τις μπάντας, μιας που ότι επιρροές είχαμε να επιδείξουμε το κάναμε στο REX MUNDI!

UNHOLY RITUAL

Από συναυλίες τι θα “παίξει”;
Χλωμό δυστυχώς! Τουλάχιστον μέχρι το Μάιο, γιατί έχουν υποχρεώσεις κάποια μέλη. Μετά το Μάιο βλέπουμε…

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον και πως θα θέλατε ή φαντάζεστε εσείς το μέλλον τον “Unholy Ritual”;
Στο μέλλον, (κοντινό ελπίζω) να περιμένετε γρηγορότερο σκληρότερο πιο βλάσφημο black metal, περισσότερα live (είπαμε μετά το Μάιο!) Tα παιδιά ήδη ξεκίνησαν την σύνθεση νέων τραγουδιών για το επόμενο full length album αυτά για τώρα.

Ο επίλογος αδελφέ μου, όλος δικός σου!
Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία αδερφέ μου!
Να είστε αληθινοί..
…και να κάνετε συχνά sex…
Καθαρίζει το μυαλό!


1005