COFFINS / ILSA: “Split EP”

Doom/death ορεκτικό από τις 2 πλευρές του Ειρηνικού, με τους Ιάπωνες θρύλους Coffins και τους νεώτερους αλλά ανερχόμενους Αμερικάνους Ilsa να προσφέρουν από ένα κομμάτι ο καθένας για να μας ανοίξουν την όρεξη.  

Οι Coffins με το “Tyrant” είναι όπως πάντα σταθερή αξία, προσφέροντας απλόχερα βρώμικο death/doom που σέρνεται στα χνάρια  των Bolt Thrower, Winter και Asphyx. Οι Ilsa από την άλλη με το “Cult of the throne” ακολουθούν περισσότερο τις παραδόσεις τις πατρίδας τους εμπλουτίζοντας το doom/death τους με πιο sludge/crust αισθητική και ήχο και ακούγονται λιγότερο κάφροι και ασήκωτοι αλλά πιο βρώμικοι από τους συνοδοιπόρους τους σε αυτή την κυκλοφορία.

Σίγουρα όχι απαραίτητο δισκάκι αν δεν είσαι ήδη fan ενός εκ των δύο συγκροτημάτων, αλλά και τα 2 κομμάτια είναι άριστα για το είδος τους, με το προβάδισμα να πηγαίνει στους Ιάπωνες, οπότε οι οπαδοί του ιδιώματος ας έχουν το νου τους αν το πετύχουν πουθενά. 

423

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.