WAR CURSE: “Confession”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records / Blacklight Media Records
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Οκτωβρίου 2023

O πόλεμος είναι κατάρα και αυτό είναι μια αλήθεια αδιαμφισβήτητη. Η ανθρωπότητα έχει ζήσει πολλούς, ζει την ώρα που γράφω και θα ζήσει και άλλους σίγουρα στο μέλλον. Οι πέντε thrashers από το Ohio των ΗΠΑ, ονόματι War Curse συμπλήρωσαν φέτος την πρώτη τους δεκαετία και κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, “Confession” που περιλαμβάνει και πάλι όπως οι ίδιοι λένε μουσική που είναι βαθιά ριζωμένη στο Bay Area.

Ακούγοντας τα 42 λεπτά της “ομολογίας”, πιάνεις παλμούς των Metallica της μεσοπεριόδου μεταξύ “…And Justice for all” και “Black Album”, στιγμές Testament “Practice what you preach” και περάσματα κιθαριστικά που φέρουν στο μυαλό τους Exodus, αλλά κλείνουν πονηρά το μάτι και σε πιο σύγχρονες τάσεις (Disturbed wink wink).
Οι War Curse όχι μόνο δεν αρνιούνται, αλλά επιβεβαιώνουν πως κολυμπούν με λατρεία στα νερά το κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και φορούν ως παράσημο κάθε αναφορά στο Bay Are Thrash metal.

To εξώφυλλο είναι σίγουρα επεξηγηματικό και δημιουργεί άμεσα ιστορίες που το συνδέουν με τον τίτλο του album, ενώ και η παραγωγή είναι ένα δυνατό όπλο για τους Αμερικανούς, που μπορεί να μη βρήκαν το φάρμακο για τον καρκίνο, όμως η ειλικρίνεια και η ακρίβεια με την οποία καταθέτουν την άποψη τους για το αγαπημένο τους μουσικό ιδίωμα είναι συγκινητική.

Το “Confession” ακούγεται μονορούφι και σίγουρα θα σου χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές με τις ωραίες και παραδοσιακές του μελωδίες, που σε γυρνούν στα χρόνια όπου ο κόλπος παρέδιδε μαθήματα θράσους.

Οι thrashers θα το κρατήσουν σφιχτά στην αγκαλιά τους, οι υπόλοιποι ας ακούσουν το “Ride the Lightning” για χιλιοστή φορά, μπας και καταλάβουν πως ακούγονται τα διαμάντια.

Official Site: https://www.warcurse.com/
Facebook: https://www.facebook.com/warcursemetal/
Bandcamp: https://warcursemetal.bandcamp.com/

382

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.