OFF!, Corpses, Insect Radio (28/06/2015) An Club

Υπό τη σκιά  των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, πηγμένων ΑΤΜ, της γενικότερης παράνοιας και 900 χλμ οδικώς μέσα σε 48 ώρες, το συνεργείο του Rockway.gr είναι standby μπροστά στο ΑΝ γιατί δε μασάει τα αρχίδια του και έχει λεφτά και για μπιράκια.

Αρκετά τυπικοί ως προς το προβλεφθέν πρόγραμμα περί τις 21:30 οι σταθερά ανερχόμενοι και παλιοί γνώριμοι Insect Radio ανεβαίνουν στη σκηνή και για τα επόμενα 40, περίπου, λεπτά γεμίζουν το χώρο με μανία και παράνοια, τουτέστιν με ένα μπάσταρδο υβρίδιο του ήχου των πρωτοπόρων Refused και Converge (με λίγο Mars Volta).

Το κουαρτέτο είναι πολύ δεμένο, πράγμα αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι απαρτίζεται από πρώην και νυν μέλη των Modrec και των Planet of Zeus και γενικότερα session μουσικούς. Το σετ είναι αρκετά καταιγιστικό και χωρίς πολλά διαλείμματα, πλην ενός τεχνικού προβλήματος. Οι κάτσε – σήκω ρυθμοί των τραγουδιών και η άνεση των παιδιών προδίδουν πάντως ικανότητα και καλές ιδέες. Ίδωμεν.

Οι Πειραιώτες Corpses, που ανεβαίνουν λίγη ώρα αργότερα έχουν πιο ευθύ και crossover ήχο. Η τετράδα έχει ποντάρει περισσότερο στην ταχύτητα και στις a-la πριονοκορδέλα – Motorhead κιθάρες και λιγότερο στο να περιπλέκει τα πράγματα ή να πειραματίζεται.

Αυτό δε σημαίνει , βέβαια, ότι δεν είναι σταθεροί όσο μία καλοκουρδισμένη r’n’r μπάντα , κάτι που βγαίνει και στη μουσική τους. Εκ του αποτελέσματος αυτό που ακούγεται είναι thrashy, όπως οι Discharge και οι GBH, και crusty σαν χαρακτήρας στους Simpsons. Αν προσθέσουμε και το μακρυπόδαρο φίλο που ήταν ντυμένος Britney Spears ή μαθήτρια στο Pornhub, φροντίζεις απλά να μη σου βγει η μπίρα από τη μύτη. Διασκεδαστικό, θα έλεγα.

Στις 23:00 και κάτι ψιλά οι headliners ανεβαίνουν χωρίς ιδιαίτερη κωλυσιεργία στη μικρή, πλην θαυματουργή σκηνή του ΑΝ. Οι τέσσερις Καλιφορνέζοι παίρνουν τις θέσεις τους και αρχίζει ο πανικός (Go commando Nat GO!!!). Ο μικροσκοπικός εξηντάρης (κατά τα λεγόμενα του ιδίου) Keith Morris κάνει γύρους σε μια επιφάνεια 1Χ1 με γουρλωμένα μάτια, ενώ οι Dimitri Coates και Steve McDonald στα αριστερά και δεξιά του πιλαλάνε σαν τα αγριοκάτσικα. Τα πιτσιρίκια μπροστά τους έχουν αφιονιστεί με το τραχύ και ταχύ ηχητικό παράγωγο και επιδίδονται σε κάθε είδους έκφραση εκτίμησης.

Ανά τακτά διαστήματα ο Morris κάνει διαλείμματα και αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα, με πρώτο το θαυμασμό του για το ελληνικό κοινό που είναι παρόν παρόλα τα γεγονότα. Επίσης αφιερώνει κάποιο κομμάτι σε κάποιους ονόματι Greg (!!!), μάλλον αναφερόμενος στην ανούσια διαμάχη για τους Black Flag, δηλώνει οπαδός του προκατόχου του στους BF, Henry Rollins, που δίνει διαλέξεις, και αποκλείει την περίπτωση να υποπέσουν στο παράπτωμα να παίξουν τραγούδια του πρώην συγκροτήματος του.

Αναφέρεται στη δύσκολη διαμονή τους στην Ιταλία, όπου έπεσαν θύματα κοριών και ότι έκαναν δύο ώρες να φτάσουν στο ξενοδοχείο τους, στην περιοδεία τους με τους Bad Religion και στα  προσύμφωνα με διοργανωτές  που σε υποχρεώνουν να είσαι στη σκηνή για να πληρωθείς εν τέλει.

Εν συνεχεία στη σύγχρονη νόσο του άγχους και στην απληστία  και στη γενικότερη κατάσταση στην Αμερική. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως τυποποιημένα, εντούτοις  προδίδουν μια μπάντα με ψυχή και πυγμή, πράγμα που φαίνεται και στη μουσική τους και το οποίο σπανίζει σήμερα.

Το encore έρχεται αβίαστα με 4-5 ακόμη γρήγορα κομμάτια και το live λήγει περί τις 12 κατόπιν μιας περίπου ώρας, όπως θα έπρεπε να λήξει ένα σύντομο, πλην όμως περιεκτικότατο hardcore live. Δεν ξέρω αν θα ξαναέχουμε την ευκαιρία, αλλά πραγματικά λυπάμαι για αυτούς που δεν παρευρέθηκαν. Ήταν εποικοδομητική εμπειρία.

Off! setlist
Void You Out
I Don’t Belong
I Got News 4
You Crawl
Now I’m Pissed
Over Our Heads
Blast
Poison City
King Kong Brigade
Legion of Evil Times
Not On Your side
Meet Your God
Borrow and Bomb
Wiped Out
J.L. Pierce
Panic Attack
Mr Useless
No Easy Escape
Hypnotized
Rat Trap
Wrong
Red White and Black
Black Thoughts
Darkness
Upside Down
Toxic box
Full of Shit
Fuck People

Photos: Νατάλια-Κυριακή Καλλιντέρη

467

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*