RAW IN SECT: “Blue Haze”

To ντεμπούτο του κουαρτέτου από την Αθήνα, με τίτλο “Red Flows” είχε τραβήξει τα ώτα της Aural Music, η οποία συνεχίζει να στηρίζει και την δεύτερη προσπάθεια των Raw In Sect, “Blue Haze”.

Στην παραγωγή έχει επιστρατευτεί ο Matt Bayles (Isis, Mastodon etc) και η πιο κοντινή περιγραφή που θα μπορούσε κανείς να δώσει είναι το μοντέρνο thrash metal.

Όμορφες συνθέσεις και με φωνητικά ακριβώς όπως πρέπει να είναι, δίνουν πολύ την αίσθηση Machine Head, με Lamb of God ξεσπάσματα και κάπου κάπου με ταχύτητα πιο ευρωπαϊκή a la The Haunted.

Mid tempo κομμάτια σαν το “Cutting my Skin”, που έχει και μια δόση Mastodon-ισμού, χωρίς το φόβο να αλλάζουν συνεχώς μελωδίες και τρόπο μετάδοσης, αφού τελικά τα καταφέρνουν καλά και αρκετές φορές το ένα κομμάτι μπαίνει στο επόμενο, σαν να μην άλλαξε ποτέ, όπως γίνεται με το προαναφερθέν και εκείνο που ακολουθεί (“Black Stoner”).

Στο τελευταίο υπάρχει και μια υποβόσκουσα sludge-ίλα και στη συνέχεια εμφανίζεται και ανατολικές επιρροές στο “Abeer Qassim Hamza (A Glowing Shade)”, όπου ο τραγουδιστής Κώστας Διαμαντής δείχνει ότι μπορεί να ελέγχει τη φωνή του.

Στο ομώνυμο “Blue Haze” δείχνουν τα μουσικά τους ανοικτά μυαλά, σε ένα ethnic/prog rock κομμάτι με τον αμανέ να δίνει το ρυθμό στην αρχή, πριν αναπτυχθεί σε ένα post-thrash ποίημα.

Τα κομμάτια είτε μικρής, είτε μεγαλύτερης διάρκειας, ξέρουν ακριβώς πως και που πάνε και δεν κουράζουν ούτε με κιθαριστικούς ελιγμούς, ούτε με άχρηστα μέρη. Σκέτο πιάνο, να σπάει την οργή του thrash, στο “Migraines” και λίγο Meshuggah-ικό feeling στο “Drowing in the Norm”.

Με τα “High on Waves” και “10th circle” τα πράγματα ξεφεύγουν από τα στενά όρια του metal βάζοντας πολλά πράγματα στο κόλπο και το album τελειώνει με το 8-λεπτο “Υπατία”, που με την όμορφη γυναικεία φωνή μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στην Αλεξάνδρεια του 4ου μ.χ. Αιώνα, όποτε και έζησε η μαθηματικός-φιλόσοφος με το όνομα αυτό.

Το δεύτερο πόνημα των Raw in Sect αξίζει προσοχής και αν δεν πιστεύετε, μπορείτε να πάτε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Death Disco, όπου θα το παρουσιάζουν στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους “Blue Haze” Tour.

477

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.