GANZI GUN: “Welcome to the Show”

Να με συμπαθάτε, αλλά η όλη φάση με το hard rock a la ελληνικά δε με συγκινεί.

Από τότε που επανήλθε το ιδίωμα στο εξωτερικό, γεμίσαμε εγχώρια sleazάτα συγκροτήματα που βάζουν λακ στο (λιγοστό) μαλλί τους και αναμασούν τα ίδια ακόρντα και τις ίδιες μελωδίες, γεμίζοντας τα album τους με μπαλαντούλες.

Οι Ganzi Gun έρχονται να (μου) δείξουν πως η όλη φάση δεν είναι απαραίτητα φρου-φρου και αρώματα. Ρωτάς γιατί; Διότι το “Welcome to the Show” είναι ένας hard n’ heavy δίσκος που δε φιλτράρει ντε και καλά τις μανιέρες των παρελθοντολάνγων που επιμένουν να ζουν σε άλλες εποχές, αλλά προσπαθεί τίμια και ωραία να παρουσιάσει ένα σύνολο κομματιών που δεν έχουν ως κοινό παρανομαστή τη “σάχλα”.

Ρε παιδί μου, ακούς το “Whiskey Talking” και καταλαβαίνεις πως δε γράφτηκε για να το ακούνε κορασίδες που κάνουν τσιχλόφουσκες. Ακούς το “Fading Lights” και δε φαντάζεσαι να τραγουδάει κάποιος με λεοπάρ κολάν, βαμμένα μάτια και μπαντάνα. Ακούς το “Sweet Sadness” (η μόνη μπαλάντα του album) και δεν πασαλείβεσαι με μέλι. Ακούς το “Scream” και ανοίγεις αυτόματα μπύρα.

Το “Welcome to the Show” έχει (hard) τσίπα και (rock) τσαγανό. Έχει τις αδυναμίες του, έχει τα μείον του, αλλά η συνολική εικόνα οφείλει να κάνει περήφανη τη μπάντα.

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια δουλειά- αποκάλυψη, αλλά επιτέλους έσκασε δισκάκι εγχώριας hard rock μπάντας που δεν άκουγε μονάχα Journey και Bon Jovi αλλά και Scorpions, Skid Row, KISS και Motley Crue (μεταξύ άλλων), όταν ηχογραφούσε. Welcome, ωρέ…

487

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.