INCURA: “Incura”

Το όνομα Incura βγήκε από το συνδυασμό των λέξεων INVAIN και Cura.

INVAIN ήταν το πρώτο όνομα της μπάντας, ενώ Cura είναι ένα ξόρκι που συναντάται στη σειρά παιχνιδιών Final Fanstasy.

Το καναδικό σχήμα, παρότι μετρά δέκα χρόνια ύπαρξης, μέχρι στιγμής είχε κυκλοφορήσει μονάχα EP, αποσπώντας θετικές κριτικές, κερδίζοντας τη συμπάθεια του κοινού που τύγχανε να τους ακούσει ή να τους δει live. Βλέπετε, οι Incura επιδίδονται σε θεατρικού τύπου metal, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον και συνθετικά, αλλά και πάνω στη σκηνή.

Κινητήρια δύναμη της μπάντας είναι ο Kyle Gruninger, ο οποίος θυμίζει αρκετά τον Caudio Sanchez από τους Coheed & Cambria, όπως και τον Cedric Bixler- Zavala από τους Mars Volta. Η απόδοσή του απογειώνει τις συνθέσεις, ισορροπώντας το ρόλο του τραγουδιστή με του ερμηνευτή, αποφεύγοντας να υπερβάλλει σε ότι αφορά τη θεατρικότητα των στίχων.

Παρόλα αυτά, ο Kyle δεν είναι μόνος. Οι κιθάρες του Royce Whittaker περνούν μέσα από χίλια μουσικά κύματα, φέρνοντας έναν καθόλα άρτιο συνδυασμό ηχοχρωμάτων που φλερτάρει τόσο με το prog όσο και με πιο μοντέρνες κιθαριστικές σχολές. Το μπάσο του Jon Olson δεν είναι αόρατο και σε πολλές συνθέσεις έχει δικό του χαρακτήρα. Τα drums του Phil Gardner προσδίδουν προσωπικότητα και δε συμβιβάζονται σε συγκεκριμένα μοτίβα. Τέλος, ο Jim McLaern και τα keyboards του, δεν έχουν ρόλο κομπάρσου, δίνοντας ακόμη περισσότερο χρώμα στη μουσική παλέτα των Incura.

Οι ενορχηστρώσεις και η συνολική προσέγγιση των κομματιών δικαιώνει την Inside Out που υπέγραψε για τη διανομή του ντεμπούτου full length του σχήματος, που μπαίνει δυναμικά στο δισκογραφικό χώρο.

Οι fan των Coheed & Cambria θα μείνουν πλήρως ευχαριστημένοι από τους Incura, όπως επίσης και οι λάτρεις του prog με θεατρικές προεκτάσεις και έντονο λυρισμό. Μια πολύ καλή πρόταση σε μια χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά και ποιοτικά στο μουσικό τομέα.

871

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.