666PACKS: “Free Beer Here Vol 1”

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας το εξώφυλλο και το tracklist, εύλογα περιμένεις να ακούσεις κάτι το εν δυνάμει σαχλό.

Και παρότι εν τέλει δε θα βρεις το αντίδοτο στους Tankard (ελέω θεματολογίας), στο “Free Beer Here Vol 1” θα βρεις επτά ντόμπρες hard rock συνθέσεις, συν μια διασκευή στο “Back In Black” (μη ρωτάς ποιών), που εύκολα αποτελούν ένα ευχάριστο άκουσμα την ώρα που καταναλώνεις τη μπιρίτσα σου.

Ο Γιώργος Γιαννάκης (η φωνάρα πίσω από τους Wild Machine), είναι εξαιρετικός στο ρόλο του, ο Ανδρέας Τσαούσσης (Marauder) βγάζει το hard rock άχτι του πάνω στην εξάχορδη, ενώ οι Λάμπρος Γιαννούλης και Μηνάς Βασιλάκης (μπάσο και drums αντίστοιχα) κρατούν ένα στιβαρό ρυθμό, στα πλαίσια των AC/DC ή των αρκετά μεταγενέστερων Bullet.

Και στις επτά συνθέσεις υπάρχει η λέξη “Beer”, τιμώντας έτσι η μπάντα το όνομά της και κάνοντας σαφές πως το “Free Beer Here Vol 1” είναι μια κυκλοφορία της οποίας σκοπός είναι να περάσει καλά, δίχως να υπάρχει διάθεση προβληματισμού. Και αυτό επιτυγχάνεται, παρότι οι 666packs δεν πρόκειται να γίνουν το αγαπημένο σου group. Δεν αποσκοπούν σε αυτό άλλωστε!

Κύριο μειονέκτημα η μικρή διάρκεια (35 λεπτά), αλλά σα σύνολο ένας hard rock δίσκος που ροκάρει και μπιράρει όσο λίγοι του εξωτερικού.

439

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.