RAW IN SECT, HEDVIKA, PROJECT ZEROED (05/12/2014) Death Disco

Ένα ενδιαφέρον live μας περίμενε το βράδυ της Παρασκευής στο Death Disco (πρώτη μου επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο) μέσα στα πλαίσια της περιοδείας των Raw in Sect (η οποία πέρασε πάνω από 15 χώρες) για τον νέο τους δίσκο “Blue Haze”.

Mαζί τους οι Hedvika και oι Project Zeroed οι οποίοι αντικατέστησαν τους 3Fold Pain που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Στις 21:15 λοιπόν πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι alternative metallers Project Zeroed. Ένα αξιόλογο σχήμα που άνοιξε την βραδιά με τον πιο ευχάριστο τρόπο ζεσταίνοντας το όλο και αυξανόμενο κοινό. Πολύ καλοί σε αυτό που αντιπροσωπεύουν, με έναν ικανότατο frontman και σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο μου έκαναν ευχάριστη εντύπωση ενώ οι διασκευές στα “Duality” των Slipknot και “Bodies” από Drowning Pool αποτέλεσαν το κερασάκι στην εμφάνιση τους. Ιδιαίτερα όμορφο και το δικό τους “Our Time” που έκλεισε το set τους.

Project Zeroed setlist: Till the End, Journey of My Time, Bodies (Drowning Pool cover), Breathe, Mystic Paths, Duality (Slipknot cover), Our Time

Hedvika που ακολούθησαν αποτέλεσαν την έκπληξη της βραδιάς, προσωπικά. Και αυτό επειδή είχα ακούσει κάτι ψιλά στο παρελθόν και δεν μπορώ να πω οτι είχα εντυπωσιαστεί. Επί σκηνής όμως με κέρδισαν κατά κράτος. Και αν κατάλαβα από τις αντιδράσεις του κοινού, όχι μόνο εμένα. Βγάζοντας μια φοβερή ατμόσφαιρα μέσα από τον sludge/post metal ήχο τους και άρτια δεμένοι μεταξύ τους ξεσήκωσαν το μαγαζί, με την όρεξη και την πόρωση της μπάντας να ξεχωρίζει.

Εξαιρετικός ο frontman τους ο οποίος παρά το σπάσιμο ορισμένων χορδών της κιθάρας του προς το τέλος, συνέχισε να τραγουδάει το ίδιο εκστασιαμένος ανάμεσα στον κόσμο. Ανυπομονώ πραγματικά να τους ξαναδώ.

Hedvika setlist: Collapse, Time Will Subdue Solitude, 10000 Years, Αβάφτιστο καινούριο κομμάτι, Shapes of Nemesis

Ώρα λοιπόν για τους διοργανωτές Raw in Sect των οποίων η εμφάνιση ξεκίνησε με προβλήματα στον ήχο καθώς το μπάσο δεν υπήρχε πουθενά και η lead κιθάρα ήταν αρκετά χαμηλά. Ευτυχώς όμως στο δεύτερο με τρίτο κομμάτι έφτιαξε και επανήλθε η μουσική τους ισορροπία. Παίζοντας κομμάτια από την πρώτη τους δουλειά και από το “Blue Haze” φυσικά και όχι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, πραγματοποίησαν μια αρκετά καλή εμφάνιση με τις πιο thrash/ progressive στιγμές τους να ταρακουνούν το κοινό.

Δεν γίνεται βέβαια να μην αναφερθώ στον εξαιρετικό ντράμερ τους που ανταποκρίθηκε άψογα στην απαιτητική μουσική τους. Μοναδικό μειονέκτημα, η συνεχής χρήση του fog machine το οποίο ναι μεν συνέβαλε στην όλη ατμόσφαιρα που ήθελε να δημιουργήσει το σχήμα, έκανε όμως το χώρο αποπνικτικό και σίγουρα ταλαιπώρησε τους φωτογράφους.

Raw in Sect setlist: On the Run, All Instincts Trip, Wall of Greed, Protect, Cutting My Skin, Black Stoner, High on Waves, Blue Haze

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το live έφτασε στο τέλος του αφήνοντας μου τις καλύτερες των εντυπώσεων και για τις τρείς μπάντες. Και το γεγονός οτι δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με τα σχήματα έκανε την όλη βραδιά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ανοίγοντας μου παράλληλα ακόμα πιο πολύ τους μουσικούς μου ορίζοντες.   

Photos: Έφη Γιάννου

459